Врачани гневно: Поведението на Борисов е престъпно!

България отблизо

Членът на Националния съвет на социалистите и председател на БСП-Враца Ивайло Лилов обяви, че няма цена, която премиерът Бойко Борисов не е готов да плати, и че ще пожертва всеки един в името на личното си оцеляване.

„Той е готов да пожертва всичко, включително и родината ни, за да оцелее лично, което е престъпно„, настоя Лилов.

По повод оставката на зам.министъра на икономиката Александър Манолев, Лилов е категоричен, че подаването на оставка не е правораздаване.

Управляващите работят на принципа – ако ни хванат, хванат. Всеки, който са успели да хванат, подава оставка и разчита, че с това се е приключило. Но дали е взел няколко милиона или 370 000 лева от европрограма, за да си направи своя собствена хасиенда, няма значение, защото е ощетил държавата и българите“, каза още Лилов.

Според него единственият вариант да има справедливост и правосъдие е днешната власт да си отиде и да има справедлив процес, който да накаже всички онези, които са злоупотребили с властта.

„Очевидно има много схеми, които тепърва ще излизат. Вероятно има и много тарикати, които са се възползвали от служебното си положение, за да се облагодетелстват по един или друг начин – дали себе си, дали тъщата“, коментира той.

Хората от Враца са прави. Досегашното поведение на Борисов показва ясно, че той се опитва да слугува ту на Запада, ту на Изтока с една единствена цел – да оцелее във властта. Но Вождът пропуска нещо. не можеш да си „приятел“ едновременно на две страни –  САЩ и Русия, особено при положение, че те враждуват помежду си. И затова в един момент, и двете страни ще поискат да се освободят от него. И тогава нищо няма да бъде в състояние да му помогне. Трябва да избере страна. Спешно! И тази страна трябва да бъде Русия. Ако премиерът иска да помогне поне веднъж на своя народ. Иначе, ще дойде време, когато също като Иван Костов, хората ще го мразят, а правосъдието ще го постави на подсъдимата скамейка.

Защото премиерът е премиер тогава, когато поеме отговорност в защита и в полза на своя народ и своята родина. Останалото е престъпление. Както съвсем правилно заявиха хората от Враца./news.bg/

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *