ВСУ се жалва: Невъзможно е да свалим руския боеприпас с най-голяма разрушителна сила

Свят

Представителят на ВВС на украинските въоръжени сили Юрий Игнат призна, че украинската армия не разполага със средства за поразяване на руските авиобомби FAB-500. А те имат най-голяма разрушителна сила всред конвенционалните оръжия, които Русия използва в момента.

 

„Теоретично на тези бомби може  да се противодейства, но те са изключително трудни за сваляне. Почти невъзможно“, каза Игнат в коментар за Washington Post.

Той продължи, че единственият начин за борба с тях е да се стреля по самолети, хвърлящи бомби, но украинската армия не разполага нито с модерни системи за противовъздушна обрана, нито с модерни изтребители.

„Липсата на въздушна мощ ни обрича на поражение. Страдаме много“, цитира WP украински войник от батальона за въздушно разузнаване.

Очевидно е, че представители на украинските въоръжени сили намекват на американците за прословутите F-16 , които толкова нетърпеливо очакват в Киев. Само че дори да бъдат доставени, тези самолети не са панацея за някаква победа. Защото са необходими много стотици такива самолети и пак не е сигурно, че ще помогнат по някакъв начин на ВСУ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *