Вътрешният министър с ексклузивни разкрития за атентата срещу Гешев. Дори президентът Радев не пътува с толкова скъпа и бронирана кола

България отблизо

В случая, г-н Гешев е ползвал най-високо ниво на защита. Не е джип, а бронирана лимузина „Ауди“. Това каза от кулоарите в парламента вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той допълни, че с такава лимузина не се е возил по време на служебните си пътувания дори и президентът Румен Радев. Демерджиев подчерта изрично, че тази лимузина, предоставяла най-висок клас на защита на возеното лице.

 

„Надявам се да се провери всичко“, продължи Иван Демерджиев.

От самото начало следя развитието по този казус. Веднага след взрива бях уведомен. В автомобила, който е бил обект на взривяване не е имало членове на семейството на Гешев, той е пътувал сам, с охраната си.

По повод на спекулациите на маршрута, това е бил обичаен маршрут. Той е минавал по него многократно. Лично видях автомобила. Има незначителни щети, които се изразяват като дупка в един фар.

На трето място, видът на взривното устройство не позволява ударната вълна или отломки да проникнат в купето на този брониран автомобил“.

„В нито един момент не съм твърдял, че това е инсценировка. Прокуратурата е образувала досъдебно производство. Ние нямаме право да провеждаме никакви действия, когато е образувано досъдебно производство“, отговори вътрешният министър.

„Знам, че този човек е кацнал в същия ден в София. Не знам дали е експерт“, коментира той и появата на израелския специалист на мястото на атентата срещу главния прокурор.

Накрая той заплаши, че ако информацията за този експерт не бъде изнесена от другите органи в този случай, то това щял да направи той.

Иначе автомобилът, с който е пътувал Иван Гешев, се е озовал в НСО след закриването на Бюрото за защита. Демерджиев изрази недоволството си, че той не се озовал в активите на МВР, а е последвало главния прокурор в НСО, която служба се грижи за охраната му след закриване на Бюрото за защита.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *