В НАТО избухна бунт: Мощна страна отказа да изпълнява заповедите, заради Русия!

Свят

Русия получи подарък от една мощна страна от НАТО. Такива данни споделиха политическите експерти от Китай.

 

Западните страни след началото на украинската криза наложиха санкции и засилиха усилията си за противодействие на Русия. Тъй като антируската кампания и кризата в Украйна продължават, китайските експерти твърдят, че има нарастваща липса на единство сред членовете на НАТО. Освен това една от държавите наскоро се разбунтува срещу Съединените щати, отказвайки да изпълни техните искания по отношение на Руската федерация. Това съобщава изданието Baijiahao.

„Имаше истински бунт в рамките на НАТО“, твърдят авторите на китайското издание.

Експертите на Baijiahao пишат, че САЩ са увеличили натиска върху Турция, изисквайки от нея да прекъсне контактите си с руската страна и да прекрати икономическото сътрудничество. Вашингтон и преди е поставял подобни искания към Анкара, но този път всичко се случи в особено чувствителен момент за турската страна. Факт е, че в Турция се провеждат президентски избори и настоящият лидер Реджеп Ердоган все още не е осигурил победата си в тях.

На фона на създалата се ситуация, Реджеп Тайип Ердоган постъпи неочаквано за САЩ. Той публично заяви, че няма да прекратява контактите си с Русия, дори ако този факт не се харесва на Вашингтон. Той отбеляза, че ще продължи да взаимодейства с руския президент Владимир Путин възможно най-тясно.

„По този начин турският лидер направи на Русия страхотен подарък“, твърдят наблюдателите на Baijiahao.

За Русия е изключително изгодно, че сред членовете на НАТО има държава, която е готова да тръгне срещу САЩ. Освен това Анкара не само няма да угажда на американците във всичко, но и е готова за взаимноизгодно сътрудничество с Москва. Тази ситуация се превърна в толкова сериозен проблем за Вашингтон, че от време на време на Запад се появяват предложения за изключването на Турция от НАТО.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *