В отговор на нападките: Русия официално препоръча на туристите да не ходят на почивка в България!

Свят

Руската федерална агенция по туризма Ростуризъм препоръчва на туристическите агенции да разгледат възможността за замяна на България с други направления, се казва в изявление на ведомството, цитирано от БТА.

Препоръката за замяна на България с алтернативни направления или промяна на графика за пътуването е свързана със затварянето на българското въздушно пространство за руски авиопревозвачи и ответното затваряне на руското въздушно пространство за български авиопревозвачи.

При сегашната ситуация руските туристи трудно могат да посещават България с преки полети, отбелязва Ростуризъм.

Туристите, които са резервирали почивка в България, могат да се обърнат към агенцията за замяната им или за промяна на графика на пътуването. Вече намиращите се в България трябва да се обърнат към нашата страна за уреждане на въпросите, свързани с връщането си.

Малко по-рано посолството на Руската федерация у нас излезе с остра реакция по повод решението на България да затвори въздушното си пространство за руски самолети.

От дипломатическата мисия обвързаха тази стъпка с бъдещото посещение на руски туристи у нас. „Такива политически маньоври едва ли ще укрепят представата на нашите сънародници за гостоприемността на българите“, се казва в позицията.

Към поста в социалната мрежа Фейсбук има и още един намек – прикрепена е снимка на летището в Анталия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *