В парламента ”възрожденец” размаха граната, БСП издигна плакати ”Не на оръжията. Мир”. Народът чака избраниците си

България отблизо

Очаквано, дебатът в Народното събрание по предложенията на ГЕРБ-СДС и Демократична България за оказване на военна помощ на Украйна, предизвика бурни дебати между двата условни лагера в пленарната зала – БСП и „Възраждане“, които са против и ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ и Български възход, които са „за“.

Ивелин Първанов от „Възраждане“ допълнително разгорещи емоциите, като излезе на трибуната с части от боеприпаси, които, по думите му, „са минали покрай ушите на българските войници през Първата световна война“, а сред тях беше и граната.

 

„Не сме в час по история“, обърна внимание водещият заседанието Йордан Цонев от ДПС.

След поредния екшън в напрегнатите дебати бе гласувано и решение.

Министерският съвет в срок до един месец да внесе в Народното събрание проект на решение за предоставяне на военна и военно-техническа подкрепа за Украйна като принос към общите усилия на международната общност за подпомагане жертвите на агресията, съобразно българските възможности, гарантирайки сигурността и защитата на населението, гласува парламентът.

Решението за оказване на военна и военно-техническа подкрепа на Украйна и за укрепване на отбранителните способности на България беше подкрепено от 175 депутати , „против“ бяха  49, един се въздържа.

След гласуването БСП вдигнаха листове, на които пишеше „Не на оръжията. Мир“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *