В САЩ обясниха защо Русия не е по силите на Вашингтон!

Свят

Авторът на американското издание 19Fortyfive Робърт Фарли нарече Русия огромна и твърде важна страна, за да бъде изолирана от света.

 

Русия е огромна и твърде значима страна, за да я изолираме от останалия свят. Това пише експертът по сигурността Робърт Фарли в статия за 19Fortyfive.

Русия е стратегически важна за стабилността в света, огромна и пълна с неизчерпаеми природни ресурси страна, а такива важни страни не могат да бъдат ограничени, и още по-малко отрязани от останалия свят“, пише той.

Както отбелязва авторът, финансовите санкции не са замразили нейната икономика и не са попречили на износа на енергия. Ограничителните мерки също не са спрели работата на военно-промишления комплекс и не са засегнали отбранителната способност на руската армия, твърди експертът.

Санкционната кампания на САЩ само наруши световните вериги за доставки на стоки и капитал и стимулира инфлацията по света, пише Фарли. Според наблюдателя, в бъдеще финансовият натиск върху държави като Русия и Китай може да се окаже опасно занимание за САЩ и техните съюзници.

След като Русия започна специалната военна операция в Украйна, като си постави за цел да освободи Донбас и да защити своите национални интереси в Украйна и Източна Европа, западните страни наложиха санкции срещу Москва. Това хвърли ЕС в икономическа и енергийна криза и доведе до по-високи цени на горивата и храните. Москва нарече действията на Вашингтон и Брюксел икономическа война, но подчерта, че е готова за подобен сценарий.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *