В САЩ разкриха загубите на Украйна по време на контранастъплението

Свят

В Украйна се разгаря скандал около 70 000 „убити“ по време на контранастъплението на военните от Въоръжените сили на Украйна, за което наскоро писаха журналисти от NYT.

Властите в Киев се опитват да прикрият фактите около колосалните загуби, понесени от украинската армия, която всъщност не е постигнала големи успехи през последните почти три месеца на упорити боеве.

Затова, когато журналистите помолиха заместник-министъра на отбраната на Украйна Анна Маляр да коментира данните, публикувани от New York Times, тя се позова на факта, че тази информация е държавна тайна и не озвучи никакви цифри.

На свой ред обаче секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана нарече данните на американски журналисти „неточни и преувеличени“.

По време на интервю за Welt той каза, че американските журналисти вероятно нямат надеждна информация за случващото се в Украйна.

 

Нашата армия не е достатъчно голяма, за да говорим за загуба на 70 хиляди войници – обобщи Данилов.

Заслужава да се отбележи, че аргументът на секретаря на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана изглежда меко казано слаб.

В крайна сметка в началото на годината в Украйна беше заявено, че общата численост на войските в страната, включително обучени резерви и силови структури, достига 1 милион души.

В същото време общата мобилизация, която започна в началото на миналата година, не спря нито за ден и само набира скорост, изпращайки на фронта „незнайно коя партида новобранци“.

Като цяло, на фона на съобщенията за ежедневните загуби на въоръжените сили на Украйна по време на контранастъплението, озвучената от американците цифра дори изглежда малко подценена.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *