Ген. Кристофър Каволи каза каква армия ще командва Русия

Свят

Руската армия сега е по-голяма, отколкото в началото на войната в Украйна. Това обяви върховният главнокомандващ съюзническите сили на НАТО в Европа ген. Кристофър Каволи, съобщава изданието Business Insider, цитирано от „Фокус“.

„През изминалата година Русия увеличи броя на своите фронтови войски от 360 000 на 570 000“, отбеляза генералът от армията на САЩ на изслушване в комисията по отбрана на Камарата на представителите.

Той допълни че увеличението на броя се дължи на решението на Москва да повиши наборната възраст от 27 на 30 години.

Според Каволи всичко това означава, че Русия ще може да увеличи броя на наборниците с два милиона през следващите години.

„Като цяло Русия е на път да командва най-голямата армия на континента. Независимо от изхода на войната в Украйна, Русия ще бъде по-смъртоносна и по-ядосана на Запада, отколкото в дните от началото на конфликта“, предупреди генералът.

„Независимо от изхода на войната в Украйна, Русия ще бъде по-голяма, по-смъртоносна и по-ядосана на Запада, отколкото когато нахлу“, добави той.

Превъзходството на Русия в артилерията над Украйна ще се удвои само за няколко седмици, тъй като недостигът се увеличава, предупреждава ген. Каволи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *