Ген. Мутафчийски нахока Каракачанов! Стойте си в къщи, болниците не могат да поемат всички!

България отблизо

Не съм видял публикациите във вестниците, но апелът ми към всички, включително и към министър Каракачанов, е да спазват физическа дистанция и да се подчиняват на правилата.

Нека уважаваме 99.9% от населението на България, спазващи правилата и да не се чувстват зле заради 0.1%, които не желаят да се подчинят“.

Така реагира шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавирусната епидемия ген. майор Венцислав Мутафчийски, когато журналисти го помолиха да коментира, появилата се вчера в социалните мрежи снимка на Каракачанов, който е в парк, въпреки забраната.

Запитан за предстоящите празници предвижда ли се тестване на част от духовенството, все пак има 400 храма, шефът на ВМА каза:

„Горещо препоръчваме на всички сънародници, независимо дали са министри или обикновени хора, да си останат в къщи по време на празниците, защото това е единственото нещо, което би ги защитило да не се заразят при струпването на много хора“.

„Разработват се всякакви варианти. Знаете, че се направиха различни военни учения, както вчера във Военното училище във Велико Търново“, каза той.

„Не само сезонните работници, а и всеки българин, да не забравя правилата за физическо дистанциране, лична хигиена, носене на предпазни средства и маски. За сезонните работници това важи още по-силно“, уточни шефът на ВМА, цитиран от информационна агенция Блиц.бг.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че ако Каракачанов се мисли за недосегаем и неуязвим, трябва да му съобщим една лоша за него новина. Не е недосегаем, И не е неуязвим. Нека си спомни за британския премиер Борис Джонсън, който мислеше същото и пренебрегваше съветите на лекарите.

Но, това че трябва да спазваме препоръките на лекарите, не означава да си изтлеем по къщята. Време е оперативният щаб и правителството да разработят правила за задвижване и физическа активност на децата, младите и старите по улици, блокове и градинки. Иначе може да не умрем от коронавируса, но ще умрем от липса на движение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *