четвъртък, март 28, 2024
Начало > България отблизо > Георги Марков: Няма ГЕРБ без Бойко, а той да внимава с вентилаторите!

Георги Марков: Няма ГЕРБ без Бойко, а той да внимава с вентилаторите!

България отблизо

„Няма ГЕРБ без Бойко“, категоричен бе пред БНР депутатът Георги Марков.

„Най-лошата ситуация, в която Бойко може да попадне, е лидер на опозицията. Да си пуши пурата и да им вика – „правете кворума, управлявайте, да ви видя“. Натам отива работата, да се играе 2013 година“, допълни народният представител от ГЕРБ.

Според Марков в „ГЕРБ е направена двойна грешка – Борисов изгони Цветанов и Цветанов говори срещу ГЕРБ“. „Беше грешка Борисов да изгони Цветанов“, твърди той.

Марков нарече „вентилатори“ хората, които погрешно съветват Борисов и предупреди, че „с вентилацията трябва да се внимава“.

„Ако ситуацията наложи, президентът може да промени датата на изборите, но в рамките на конституционния срок – два месеца след приключване на работата на парламента“. По думите му „БСП ще загуби тези избори, защото ги загуби още 2017 година“.

„ГЕРБ влезе в новото Народно събрание и казва, че ще внесе предложение за мажоритарни избори. БСП не се потруди да направи анализ и да реши дали да не изненада ГЕРБ, като гласува за този закон. Ако бяха гласували и ако изборите на 4 април бяха мажоритарни, ГЕРБ щяха да са в трудна ситуация… Ще имаме серия от избори, партиите са слаби“.

В предаването „Политически НЕкоректно“ Марков допълни: „Непрекъснато се занимаваме с всичко друго, но не и с характера на избирателната система. Затова ще се събудим с един слаб парламент, който няма да създаде правителство“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *