Георги Марков: Президентът не е прав, защото предрече „залез на ГЕРБ“! Той не вижда ли младите гербери и герберки?!

България отблизо

„Вчера българският държавен глава, уважаемият президент Радев, се появи в нарочно интервю по телевизия бТВ. Лично аз очаквах, като човек, който е бил конституционен съдия от президентската квота, че той поне ще изрази съжаление за тези две национални катастрофи, за този фалстарт на българския преход, за убитите надежди, че 90-те години ще има реформи“.

Вместо това, уважаваният държавен глава предрече, и каза, че е видял залеза на ГЕРБ. Сега аз искам да кажа от името на ПГ на ГЕРБ, че политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи“.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Георги Марков по повод дебатите в парламента за така наречения преход и 30-те години безвремие, в които бе вкарана България.

„С окото на депутат от ВНС, който останах тук като някакво изкопаемо, виждам бодра смяна. Толкова млади и кадърни гербери. Най-вече понеже не съм гербер – гебрерки. Който не вярва, да заповяда, включително и президента. Ще го заведа в Тетевен, за да види 22-годишната Преслава, млада кандидатка за общински съветник, женена за гвардеец с две деца. Ще го заведа в Ловеч, за да види какво значи областна управителка – Ваня Събчева“, обясни още Марков.

„Говорейки за чл. 1 трябва да кажем, че днес 30 години по-късно той е невъзможен. Мандатоносителят ГЕРБ няма собствено парламентарно мнозинство, управлява с коалиция. Президентът е ярък представител на опозицията. Има Конституционен съд, оглавен от мой приятел и внук не на Стефан Савов, а на Борис Велчев. Няма лошо, това е демокрацията.

Даже бих казал – превиваме от демокрация. Никъде няма председател на ВКС, който да чете политически неолиберални тирамби. Хайде халал да са му и това постигнахме. Днес ние се покланяме от ГЕРБ на тези десетки хиляди, които свалиха чл. 1 и обещаваме на всички вас, че никога няма да допуснем да се повтори“, подчерта още Марков, цитиран от blitz.bg.

Остава само да го попитаме къде са днес тези, които „свалиха“ прословутия член първи?! Защото голяма част от тях напуснаха родината ни, изгонени от мизерията. Друга част останаха безработни или работещи бедни. А трета, и съвсем не малобройна част, умряха от бедност и мизерия.

Та, ако беше останал този „член първи“, сега България щеше да е с повече от 9 милиона население. Хората щяха да живеят спокойно и достойно. Икономиката щеше да работи на пълни обороти. Нямаше да има заразена храна, скъпи лекарства, корупция, мафии, банди и поголовно крадене на всичко, което остана от социализма и член първи.

Затова народът, който и според Г. Марков е „Гласът Божий“, смята прехода за едно огромно престъпление. Спрямо България и спрямо нейния народ. Защото от това престъпление се облажиха само една малка част от обществото, а останалите бяха изхвърлени на произвола на съдбата.

И точно затова президентът предрича „залезът на ГЕРБ“, понеже герберите са си затворили очите и не виждат, и не искат да видят, че България загива, заедно с последните остатъци от българите. Това е болката на президента и на всички нас. А ако Г. Марков не вижда това, още по-зле за него. Както и за неговите млади гербери и герберки. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *