Георги Свиленски: БСП увеличи двойно подкрепата си! ГЕРБ се сриват неудържимо!

България отблизо

За първи път в София ще има балотаж. Досега ГЕРБ печелеше безапелационно. За първи път във всички райони на София ще има балотажи. Досега ГЕРБ печелеше още на първи тур поне в 18 до 20 района.

Нещо повече. Въпреки че ГЕРБ организират тези избори, БСП печели още на първи тур в 34 общини в цялата страна. В над 50 общини от страната, БСП отива на балотаж. Това е огромна победа като се има предвид, че досега социалистите просто липсваха от пъзела на местната власт. А сега, това най-сладко за ГЕРБ парче от „баницата“, вече няма да е във властта на герберските афери и далавери.

И за да се настани трайно в местната власт, БСП ще направи всичко възможно да пресече клановата структура, която ГЕРБ наложиха в общините. Както и да пресече всяка възможност за корупция.

Така коментира изборите, депутатът от БСП за България Георги Свиленски в сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите му, от изборните резултати ясно се вижда, че българите искат промяна. За това е доволен от представянето на изборите на БСП.

„В последните три избирателни кампании БСП постигна ръст във всяко едно отношение. На президентските избори – избран президент. На парламентарни избори – два пъти е увеличена парламентарната група. На европейските избори – ние сме единствената партия, която увеличава броя на депутатите си“, допълни депутатът от левицата.

Така стигнахме до местните избори, където към момента БСП печели в 34 общини на първи тур, в над 50 общини отива на балотаж. В предишните местни избори, БСП беше с нула областни градове на балотаж. В момента са 9 сигурни. Има тенденция за още няколко града“, завърши триумфално депутатът от левицата, цитиран от dnes.dir.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *