Георг Георгиев: Протестите са изпускане на парата, но не бива да са срещу ГЕРБ! Ние правим толкова много за народа! Протестирайте срещу БСП!

България отблизо

България е достатъчно стабилна и не е обвързана с политическата ситуация в страната относно протестите. Това каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Той коментира преговорите в Брюксел за отпускане средствата за справяне с последиците от коронавируса. Евролидерите решават и годишната финансова рамка на съюза. Втори ден обаче консенсус не е постигнат. Относно вота на недоверие пред Нова тв Георгиев коментира, че не трябва да се поддаваме на негативната реторика.

„Вотът няма да мине за пети пореден път. Хората могат да искат справедливост и подобряване на тяхното икономическо състояние, но хората не искат БСП. И когато говорим за справедливост, е важно и справедливо да изваждаме фактите. БВП нараства на 120 милиарда? Че учителските заплати се повишиха?“, коментира той.

Георгиев е категоричен, че имаме България, която се развива и не бива постоянно да се говори за корупция и бедност. Това, по думите му, се пренася и в чужбина, където умишлено рушим имиджа си. „Не трябва да допускаме да идва едно служебно правителството, да не позволяваме България да изпада в тежка ситуация“, призова заместник-министърът.

Междувременно Георг Георгиев продължи критиката си към БСП, настоявайки, че лидерът на социалистите няма достатъчно доверие в самата й партия. Той припомни времената на Жан Видинов, когато България е била изпаднала в затруднение. Припомни и правителството на Пламен Орешарски, когато протестите били многобройни.

„В крайна сметка протестът не е нищо лошо, протестът е един израз на гласа на хората и аз уважавам техните искания. Но ми се струва, че не може единственото политическо искане да е само оставка. Не може политическият инструмент да е оставка“, категоричен бе Георг Георгиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *