ГЕРБ спират ветото на президента за финансирането на партиите. Мотивите са просто шокиращи!

България отблизо

Депутатите от ГЕРБ няма да подкрепят ветото на държавния глава Румен Радев върху наложеното от управляващите, финансиране на политическите партии от бизнесмени.

В общи линии, това заяви председателят на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова пред журналисти.

По думите й ветото е очаквано, тъй като президентът доста често налага вето.

Припомняме, че президентът наложи вето върху частното финансиране на партиите

Партиите стават зависими от бизнеса, мотивира се Румен Радев

От ГЕРБ не са склонни на отстъпки, тъй като не виждат причини за това. Според Менда Стоянова всяко едно вето има своите мотиви и основания.

Тя смята, че начинът, по който управляващите са регламентирали възможността партиите да бъдат финансирани от юридически и физически лица, би увеличило прозрачността спрямо това, което в момента се случва.

Менда Стоянова изтъкна, че било обществено известно, че имало финансиране, което обаче не било официално, а под масата.

Ако това финансиране стане официално, ще може всеки един да види този, който финансира определена партия, възползва ли се преди или след това от нейните услуги в различни посоки – лобизъм“, каза Стоянова.

Менда Стоянова, както винаги, не е права. Приказките, че финансирането на политическите партии от бизнесмени щяло да увеличи прозрачността приличат на някаква огромна шашмалогия. Защото всеки знае, че точно когато се намесят „бизнесмените“, тогава никой няма да може да разбере кой финансира, кого финансира и срещу какво. Понеже управляващите ще се погрижат, чрез законите, които те пишат, да няма никаква прозрачност. Въпреки че сега ги разпъват едни сладки и медени как всичко щяло да е много хубаво и много добро и за партиите, и за народа. Те и за влизането в ЕС и НАТО говореха така. А на практика се оказа точно обратното.

Да не говорим, че както казва президентът Радев, партиите вече няма да служат на народа, а на разни бизнесмени. Публичният и националният интерес ще бъдат окончателно загърбени. И партиите ще защитават само интересите на олигарсите. Както казва Гергов, аз давам пари, но очаквам думата ми да се чува. Така ще бъде и с другите „бизнесмени“. А може  да е и по-лошо.

По този начин партиите и политиците окончателно ще се откъснат от народа. И ще трябват драстични средства, за да се промени тази ситуация. Но Борисов никога не е измислял нищо хубаво за хората в България. Така е и сега.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *