Главчев излезе от президентството с подвита опашка. Вижте какво се случва

България отблизо

Президентът Румен Радев и служебният министър-председател Димитър Главчев не са постигнали съгласие по предложените от премиера промени в кабинета.

 

„Комуникацията продължава, нямам новина за съобщаване“, каза премиерът Димитър Главчев след срещата си с президента Румен Радев на „Дондуков“ 1, която продължи само 15 минути.

 

Докато не излезе указ, министрите остават, посочи премиерът.

 

„Не съм предлагал нищо, комуникацията с президента продължава. Както съм говорил и през тези дни, виждате, че има диалог, диалогът продължава. Нямам новина за съобщаване. До момента, в който президентът не издаде указ, старите министри си изпълняват задълженията“, повтори пред медиите Главчев на излизане от президентството.

Седмица след като встъпи в длъжност, служебният премиер Димитър Главчев изпрати писма на президента, с които предлага смените на министрите на външните работи и на земеделието и храните.

На мястото на Стефан Димитров, Главчев предлага за дипломат номер едно заместник-председателя на ГЕРБ – Даниел Митов.

На мястото на Кирил Вътев, Главчев предлага Министерство на земеделието да оглави Георги Тахов.

През последните дни президентът коментира, че е странно през ден да се искат смени на министри, както и че министър в служебно правителство не може да бъде заместник-председател на политическа партия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *