ГНЕВНА България нанася УДАР на ЕС! Нещо СТРАХОВИТО се задава на хоризонта!

България отблизо

На предстоящите евоизбори сигурните партии, които ще изпратят евродепутати, са ГЕРБ, БСП и ДПС, това коментира пред БНР Геновева Петрова от Агенция ”Алфа рисърч”.

Наблюдава се обаче видимо сближаване на позициите между ГЕРБ и БСП.

Предизвикателството пред ГЕРБ е, че сред симпатизантите им има привърженици на ЕС и немалка част евроскептици, докато БСП опозиционно не успява да разшири кръга от подкрепа, но мобилизират по-тесните си симпатизанти.

Има тенденция и срив на доверието за коалицията „Обединени патриоти“, което ще окаже влияние за евровота. Геновева Петрова коментира, че не се наблюдава ситуация към създаване на нов опозиционен политически субект:

„Наблюдаваме  срив при управляващите, срив при опозицията и един неоползотворен бонус, но дали той ще бъде оползотворен от някой нов субект, бил той по-популистки и антисистемен играч, или пък обратно – една по-смислена, разумна алтернатива, която да бъде предложена на избирателите, е рано да се каже.

Ако пък не успеят избирателите да припознаят такава алтернатива, те биха могли, макар и с нежелание, макар и с по-ниска подкрепа, отново да гласуват по начин, който да запази статуквото такова, каквото го имаме в момента“, каза още Петрова.

Ще коментираме, че явно Геновева Петрова не е разбрала какво показва нейното социологическо проучване. А то е категорично. Народът не иска повече лъжи и обещания за светло бъдеще в ЕС. Не иска евродепутати. Не иска европарламент. Почти никой няма да излезе да гласува на така наречените евроизбори. Около тридесетина процента са обявили, че ще гласуват. Но дали ще отидат и те е голям въпрос. Защото Брюксел е онова, което българите асоциират със своето 30 годишно унижение, страдани и мъки. Те няма да простят разрушаването на мощната българска икономика. Нито прогонването на 2 милиона млади българи зад граница. Всичко се връща.

Българите искат да си оправим най-напред нашата градинка. И България да тръгне напред. С по-високи доходи, с развита икономика, със спокоен живот. Ако политиците не могат да осигурят това, тогава те са аут. И никой няма да гласува за тях.

Неслучайно в едно от скорошните си послания президентът Радев каза, че демокрацията в България е в опасност. И той имаше предвид точно това. Хората не искат да гласуват, защото вече не искат лъжливи обещания, а действия в защита на България и българския народ.

Ако политиците не успеят да разберат това послание, демокрацията в България ще се срине. Дотам, че след някоя и друга годинка вече никой няма да иска да излезе на избори. И тогава политиците ще станат нелегитимни. И ще трябва ново Велико народно събрание, което да промени системата.

Защото явно капитализмът по Брюкселски и гербаджийски в България няма да мине.

Редактор Виктор Самуилов, istinata.net

Tagged

1 thought on “ГНЕВНА България нанася УДАР на ЕС! Нещо СТРАХОВИТО се задава на хоризонта!

  1. БОРИСОВ СИ МИСЛИ ЧЕ КАТО ПРАВИ КОАЛИЦИИ С ДРУГИ ПАРТИИ ЩЕ ГИ ПРЕТОПИ И ГИ ПРЕВЪРНЕ В ГЕРБ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *