Говорителят на служебния кабинет: Вредите, които нанесе Борисов са повече от бандитската приватизация!

България отблизо

Президентът и премиерът са натовски генерали и е глупост да се твърди, че ще защитават руски шпиони. Това каза Антон Кутев, говорител на служебния кабинет в предаването „Денят започва“ по БНТ.

На въпрос до изборите ли ще доминира скандалът с подслушванията Кутев коментира, че за съжаление темата никак не е нова. „Ако нещо успеем да свършим, се надявам да приключим темата завинаги. Надявам се никога повече тя да не излиза в българското общество. За съжаление много българи са убедени, че са подслушвани. Очевидно беше, че даже бившият премиер по някакъв начин, така и прокуратурата не ни каза последно подслушван ли е, това неговият глас ли е или не. Има различни форми на подслушване, не вярвам, ако бившият премиер е бил подслушван това да е станало със съдебно разрешение“, каза още той. Според Кутев главното, което трябва да се направи е не да се отговори на въпроса кои политици са били подслушвани, а да се затворят вратичките и да е невъзможно подслушването на граждани и хора извън криминалният контингент.

Относно смяната на директори на службите той заяви: „Става дума за политически смени. От следващата седмица чрез пресконференции на отделните министри ще излязат различни неща, става дума за милиарди – както ББР. Милиарди, които са раздадени може би не навсякъде незаконно, но във всеки случай против идеите, с които са предвиждани“.

Шефът на ДАНС си взе отпуска, за да не свърши работа на правителството на България. Няма как това да бъде толерирано. Тук става дума за въвеждане на ред. Имаме да отворим огромни случаи. Не съм убеден, че ще успеем да разровим всичко, което стои отдолу. Но ще разровим много. Няма как да стане с хора, които излизат в отпуска, когато трябва да се работи. Трябва да дойдат хора, които искат да работят“, посочи той.

По повод това дали разкритите руски шпиони от ДАНС са отмъщение за съдбата на шефа на ДАНС, Кутев посочи, че това е една от най-смешните опорки, които е чувал. „Сега, след като сме сменили шефа на ДАНС и новата власт нямало да хваща руски шпиони. Не можем ли да кажем, че вече няма да се създават групи от шпиони, защото работата на ДАНС не е да ги хваща, а да не допуска създаването им. Щом група руски шпиони са създадени у нас, значи ДАНС са пробити. Отгоре на всичко президентът, премиерът и министърът на отбраната са натовски генерали, доказали са, че никога не са подлагали на съмнение нито евроинтеграцията на България или членството в НАТО“, посочи Антон Кутев.

Един от основните проблеми на хората от бившето управление, че има рязко несъответствие между това, което казват и истината. Премиерът пази баланси в политиката, не дава основание по никакъв начин, че ще защитава руските шпиони – това е глупост. “, каза още той.

Според него правителството било едва в началото на ревизията, която извършва в различните области и министерства.

 

„Тепърва ще погледнем структури, които са ужасяващи. И те са такива, не защото не сме знаели, че там има отклоняване на средства, а за начина, по който това е правено“, коментира той.

 

Кутев все пак уточни, че не е негова работа да прави разкритията, че министрите щели сами да си го направят и това щяло да почне още идващата седмица.

 

По думите му не ставало дума за един, а за доста милиарди. „Вредите, които е нанесло управлението на Борисов, чисто финансово са повече от тези от бандитската приватизация“, категоричен бе Кутев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *