Голяма МЪКА: Президентът Радев СПУКА балона на ГЕРБ! Ето какво НАПРАВИ !

България отблизо

Към непрекъснатите скандали, които се вихрят около Борисов и ГЕРБ се прибави и нова порция заплахи. Стана ясно, че ГЕРБ няма да могат да манипулират ЦИК. Защото въпреки огромния натиск, който герберите упражниха, президентът Румен Радев назначи не един, не двама, а цели 15 членове на новата Централна избирателна комисия.

Нещо повече. На среща с новите длъжностни лица на Централната избирателна комисия, Румен Радев ги предупреди: „Всички знаем, че провеждането на свободни, честни, прозрачни избори са едно от най-големите завоевания на демокрацията. Тези завоевания трябва да се отстояват с всеки избор. Провеждането на избори е задача на цялото общество, но за организацията, провеждането им, отчитането на резултатите и най-вече прилагането на изборното право, нашето общество ще разчита изключително на вашите усилия и висок професионализъм.

Това означава, че ЦИК вече е персонално отговорна за всичко, което се случва по време на изборите. И че президентът Радев ще следи за това, изборният процес да е честен, без манипулации и да отразява само вота на народа.

Освен това, президентът потвърди, че ще има ангажимента да следи за ускореното въвеждане на машинното гласуване. Защото то изключва в голяма степен изборните манипулации, мъкненето на чували и т.н.

„Трябва да има 3000 машини. Искам да чуя вашите виждания за критериите, по които тези машини ще се разпределят в секционните избирателни комисии, както и вашите виждания за защитата на машинното гласуване – софтуерна, физическа и хардуерна. Много е важно да не се допусне компрометиране на машинния вот“, заяви президентът. Защото от машинния вот зависи прозрачността на изборите. не само на предстоящите, но и на парламентарните, редовни или извънредни избори.

По този начин, чрез това, че Румен Радев назначи 15 члена на Централната избирателна комисия, чрез усилието му да въведе машинното гласуване и да укрепи софтуерната, физическата и хардуерна сигурност на машините, на практика се поставят непреодолими прегради пред изборните манипулации, които се вършеха досега.

С други думи, ГЕРБ ще загубят изборите. И ще се види колко малко хора всъщност гласуват за „най-голямата“ партия в България.

А надуваният в продължение на години изборен балон на Борисов и ГЕРБ е на път да се спука с гръм и трясък. А с него ще отгърмят и създателите му около Вожда.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *