Горанов и пиарката на Борисов също в ареста! Кирил Петков свидетелства срещу него!

България отблизо

„Няма повдигнато обвинение срещу Бойко Борисов. От вчера, 17 март е образувано досъдебно производство“, това заяви адвокатът на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов – Менко Менков.

„Това, което разбрах е, че първото действие, което е било предприето е разпит на премиера Кирил Петков като свидетел. Това е станало днес преди претърсванията в дома на Бойко Борисов“, поясни Менков.

Той поясни, че Владислав Горанов също е задържан за 24 часа. „В дома на Севдалина Арнаудова продължава да текат обиски и тя ще бъде задържана за 24 часа“, поясни адвокатът.

Той каза, че няма информация дали Менда Стоянова е задържана.

Юристът бе категоричен, че „никаква европрокуратура не участва в това“.

„От БНР разбрах, че прокуратурата е разбрала от медиите и не е сезирана до този момент.

Досъдебното производство е образувано на 17 март при условията на неотложност. Става въпрос за проверка по сигнал на сдружение „Боец“ от 10 декември 2021 година.

Сигналът е от разпечатка на публикации в медиите, за които се твърдят какви ли не неща за Борисов. Един милион нелепи неща“, заяви юристът на бившия премиер.

Борисов и другите две лица ще прекарат нощта в ареста и утре ще разберем какво ще предстои“, каза адвокат Менков.

Той поясни още, че в заповедта за задържане на лидера на ГЕРБ пише „изнудване“, но не се спомената кой е бил изнудвал, кога и за какво.

„Аз не разбрах за какво е арестуван Г-н Борисов. Пише едни общи неща“, заяви още адвокат Менков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *