Горещо проучване на Алфа рисърч попари Промяната

България отблизо

Възможен ли е изобщо кабинет с третия мандат? Темата коментираха пред БНТ доц. Светослав Малинов, Димитър Ганев, Мира Баджева, Слави Василев и Любомир Стефанов.

 

А в социологическото проучване, направено за предаването, от агенция „Алфа рисърч“ питат: По-скоро сте удовлетворени или разочаровани от партията, за която гласувахте на последните парламентарни избори?

50% от отговорилите са по-скоро доволни, но 44% изразяват разочарование от политическата сила, на която са гласували доверие. 6% не са изразили мнение.

Ето и разпределението на отговорите по парламентарни сили:

По-голямата част от избирателите на ГЕРБ – 51%, са доволни от партията срещу 42% на противоположното мнение.

Не е така обаче за поддръжниците на „Продължаваме промяната“ – 57% от избирателите не са доволни от представянето им, докато 41% са по-скоро удовлетворени.

Половината от избирателите на ДПС са доволни от тях срещу 30% по-скоро разочаровани. 20% от гласувалите за движението не са изразили мнение.

При четвъртата политическа сила – „Възраждане“, 47% са изразили по-скоро разочарование, а 40% са доволни от партията.

Най-голямо одобрение от избирателите си среща БСП – 60% от гласувалите за левицата са доволни от нея. 33% са отговорили обратното.

„Демократична България“ също среща голямо одобрение от избирателите си – 56% срещу 43% по-скоро недоволни.

Най-голямо неодобрение среща най-малката сила в 48-ия парламент – „Български възход“. 67% са отговорили, че са по-скоро разочаровани от тях, срещу 30%, изразили одобрение.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *