Волен Сидеров дава 1000 евро на всеки историк, който докаже, че…Вижте безумното условие!

България отблизо

Давам 1000 евро награда, ако някой историк докаже, че Кубрат наистина е бил хан! И че наистина сме били номади!

Тази предизвикателна обява метна  в страницата си във Фейсбук баш лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Естествено това действие не е от любознателност, а опит да се орезили с необичайни средства  новото движение „Хан Кубрат“, което историкът Божидар Димитров обяви, че ще основе.

Волен се амбицира да посече движението в зародиш, като забие нож в най-милото на Димитров – историята и докаже, че не е никакъв специалист. И не само. Движението няма да бъде легитимно, защото името му ще бъде фалшиво!

„Такава титла хан при българските владетели няма“ – заяви Сидеров.  Това  е тюркска титла, която идва от монголите,  а ние не принадлежим към  тези племена и народности, категоричен е атакистът.

„На всичкото отгоре, знаем, че има запазен пръстен на Кубрат, върху  които е изобразен кръст. Значи той и Тервел са били покръстени владетели, вече са били християни и няма как да са били ханове и канове!

/Три века преди официално да приемем християнството, а те вече покръстени! А стига бе!/

Когато чуя някой да нарича Тервел или Кубрат хан, се изпълвам с огромно възмущение от невежеството на учените и  голямата манипулация“, гневи се лидерът на „Атака“.

Смятам, че е крайно време да направим тази  истинска революция в българските учебници, да махнем прикачените на владетелите ни титли, които ни карат да изглеждаме като номадско племе в очите на ЕС.  Време е да напишем истинската история за българите- европейци, които са от хилядолетия по тези земи. , призовава Волен Сидеров.

И ти ли, Волене?

И ти ли ще бъркаш в историята и учебниците?

Вече махнахме петвековното турско робство и го нарекохме присъствие.

Стигна се до спорове имало ли е Баташко клане и Априлско въстание, или са измислени!

Впрочем то като е нямало робство, срещу какво да има въстания наистина?

Отрече се и фашизмът у нас.

Заклеймиха се 45 години от близката ни история и ги вкарахте в учебника като най-мракобесните.

Въпреки още живите свидетели, които знаят и помнят, че не е било така.

Промивате мозъците на децата от най-ранна възраст.

Те вече учат такава изкривена история, че накрая ще излязат безродници.

Истинската история на страната явно започва с влизането ни в ЕС, а може би с първия мандат на Бойко Борисов.

Преди това само мъгла и мъка.

Сега и хановете или кановете да се махнат и да докажем, че сме европейци.

Паднали някак загадъчно от небето преди 1300 години.

Оставете историята на мира.

Вижте настоящето.

Защото то е трагично!

Благодарение на вас, господа управляващи!

Амин и за последния българин, вярващ в демокрацията и истината!

Автор Станислава Славова , istinata.net

 

Tagged

6 thoughts on “Волен Сидеров дава 1000 евро на всеки историк, който докаже, че…Вижте безумното условие!

  1. Българите са се наричали „европейци“, преди континента да се е наричал Европа? …В или Б компетентност! Учените ряпа …

  2. С цялото ми уважение към г-н Сидеров, ама с тази мижава награда от 1000 евро, ми се струва, че иска „с трици – маймуни да лови“. Как да се правим на европейци с разни съмнителни ханове на номадски племена? А и славянското ни начало е от племена „slave“, дето ние свенливо си го превеждаме „славяни“, ама на европейски език означава „роби“? И аз предлагам 1000 евро, на този, който ми докаже, че „slave““ не се превежда „роб“ .
    Да-а-а – странни трансформации се случват с уважавания от мен г-н Сидеров… Страх да го хване човек, ако тръгне да проследява развитието на политическите му изказвания от преди и след влизането на „Атака“ във властта. Ами ако надникнем и още по-преди? От страшно става направо смешно! Колкото до „надпартийната“ формация „Кубрат“ – нека да видим първо като как ще се проявява. „Бързата кучка – слепи ги ражда“ и „Пази, боже – сляпо да прогледа!“… ‘ми тъй де… Да се хвърлят евра към лявото или дясното – всеки може.

  3. Аз мисля, че нашите депутати не заслужават уважение! А Сидеров защо не докаже какъв е бил Кубрат– хан, кан, цар или нещо друго?! И тогава можем да говорим или да спорим…..или да доказваме обратното!!! През годините Сидеров мнооого пъти е правил глупости и мнооого пъти е променял решенията, поведението и действията си! Няма да забравим как крещеше по улиците, че Борисов е курва!!! А какво прави сега? И не само той!Ами Тодоров книга написа против Бойко…..а сега къде е ??!!!!!! Въобще….нашите политици са една сбъркана работа….не знам защо сме толкова търпелив народ!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *