ГРЪМ в РАЯ: НЕМСКИ политици правят нещо НЕВИЖДАНО! Ето НЕВЕРОЯТНИТЕ факти!

Свят

Една новина, колкото изненадваща, толкова и невероятна се промъкна през плътната желязна завеса на западните медии.

Не кой да е, а водещите политически кръгове в Германия, искат да бъде изгонен от страната, американския посланик Ричард Гренел.

Те смятат за недопустими редицата безпрецедентни и провокационни изказвания на американския дипломат в Берлин.

Например заявлението на Гренел, че Бундестагът се нуждае от спешно обновяване на състава, предизвика бурна реакция и скандал в Германия. Припомняме, че Бундестагът е парламентът на ФРГ.

Водещи политици във Федералната република заявиха, че за такива изказвания американският посланик трябва да бъде незабавно отзован от страната и върнат в родината си.

Най-възмутен от всички се оказа бившият председател на Европарламента и бивш шеф на германските социалдемократи Мартин Шулц, който досега ревностно пазеше интересите на Брюксел и Вашингтон.

„Това, което прави американският посланик в Берлин е безпрецедентно в международната дипломация“, заяви пред немските медии Мартин Шулц.

Мнението на Шулц се споделя и от Сара Вагенкнехт, лидер на „Левите“ в Бундестага.

„Този, който подобно на американския посланик Ричард Гренел смята, че може да управлява в Европа като господар, трябва незабавно да бъде изгонен от Германия“, заяви категорично Сара Вагенкнехт.

Освен това, американският посланик иронично подхвърли, цитиран от „Комсомолская правда“, че австрийският канцлер Себастиан Курц повече прилича на рок звезда, отколкото на държавен ръководител.

Мила родна картинка! Не ви ли напомнят тези баталии на нашенските „приключения“ с доста американски посланици в София. Те грубо се месят в нашите вътрешни работи, редовно привикват български политици и шефове на партии в посолството на отчет как са излъгали хората в България и са защитили американските интереси в нашата родина.

Нека си припомним многозначителния факт, че и Борисов е чест гост на US посолството в София. И понеже сега много се говори за АЕЦ „Белене“ и Южен поток, който стана „Турски…“, ще споменем, че съвсем неотдавна Борисов се хвалеше в американското посолство, че бил изпълнил блестящо поставените му от САЩ задачи и бил спрял веднъж завинаги строежа на АЕЦ „Белене“ и Южен поток.

Сега същият този Борисов се опитва да изкара като негова голяма „победа“, евентуалния рестарт на двата стратегически за България енергийни проекта. Но тогава, а някои негови пудели като Трайчо Трайков и сега се опитват да убеждават българските граждани, че ние нямаме нужда от ток и газ. И че АЕЦ „Белене“ и Южен поток са губещи.

Оказа се точно обратното. Че имаме нужда от евтин ток и евтин газ. И че проектите са печеливши. Щом в Турция започнаха да строят не една, а две ядрени електроцентрали. И щом веднага награбиха нашия Южен поток и го превърнаха в „Турски“, като по този начин станаха енергиен разпределител за Балканите и Европа.

Нека си припомним, че настоящият американски посланик в София, Ерик Рубин още с пристигането си обяви, че ще се бори с руското влияние в България. Но, въпреки тази нахална намеса във вътрешните ни работи, не последва никаква реакция от политиците. А не е ли чисто наша, вътрешна работа, с кого ще дружим и с кого – не?

Явно, че за разлика от Германия, в България няма нито кой да изгони американския посланик, нито кой да потърси сметка на продажните български политици, които замениха интересите на България с 30 американски сребърника, пардон долара.

Само народът яростно се бунтува в социалните мрежи. И търси справедливост и защита на българските интереси. Но…намира само някоя и друга изцепка на Борисов и неговите пудели.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *