Гълъб Донев отряза Денков: Стига смешен плач!

България отблизо

Това не са сериозни критики, а смешен плач, с цел отвличането на общественото внимание от важните за деня теми. Това каза бившият служебен премиер Гълъб Донев, който коментира нападките на настоящият министър-председател Николай Денков и министри от кабинета към работата на служебното правителство.

„За тези два месеца редовното правителство се похвали с два законопроекта, които всъщност са разработени от служебното правителство. Всички останали законопроекти по Плана за възстановяване и устойчивост, които още Народното събрание не е разгледало и приело, са внесени от служебното правителство“, подчерта Донев.

Според Гълъб Донев обаче, редовният кабинет отвлича вниманието на обществото от важните теми, като например съдебната реформа и покачването на цените на горивата.

Той обясни, че няма никакви притеснения и очаква да бъде направена проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция.

На въпроса: „Мит ли е, че служебните правителства работят безупречно?“, Донев отвърна: „Не, не е мит. Ако се върнем назад в историята, всяко едно от служебните правителства е вадило България от кризите, в които са я вкарали редовни правителства.“

Той посочи, че кабинетът „Денков“ е неспособен да решава проблемите.

„Каква беше целта на този брифинг? Подложката да кажат защо е необходима промяна в конституцията и премахване на статута на служебното правителство“, добави Гълъб Донев.

Гълъб Донев коментира и теми, свързани с договорите за поддръжка на пътищата с Агенция „Пътна инфраструктура“, хеликоптерната помощ и бюджета, които бяха засегнати на днешната пресконференция на представители на сегашното правителство.

„Това са стари проблеми, които служебното правителство реши. Всичко това подлежи на контрол, но предполагам, че за всички тези въпроси ще има отговор от служебните министри“, каза Донев, който присъства на поклонението пред бившия министър на труда и социалната политика Иван Нейков в столичния храм „Света София“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *