Данаил Кирилов НАГЛО: Аз ще кажа кое е СПРАВЕДЛИВО и кое – не!

България отблизо

Юристите разчитаме на правото. То е правилното и то трябва да се следва.

Чувството за справедливост или несправедливост е различно и зависи от културите. Нещо, което сега приемаме за несправедливо, преди векове е било справедливо. Трябва да подредим основните нужди и правила в България. Едно такова нещо е чувството за справедливост и държавност в България.

Това каза в предаването „Панорама“ по БНТ правосъдният министър Данаил Кирилов по повод протестите в Габрово.

„Опонентите ни от опозицията се опитват да взривят фундамента на демокрацията в България, но ние ще се борим против това. Нека да върнем лентата назад във времето, да си спомним преди 12-15 години какво се правеше. И тогава имаше скандали с апартаменти, придобити на ниски цени. Аз не смятам, че сме решили проблема с корупцията, но според мен сме еволюирали много.

Което казано в прав текст означава, че Кирилов се опитва да пробута на обществото мисълта, че ГЕРБ са фундамента на демокрацията в България, а БСП се опитва да разруши този „фундамент“. Нека кажем на Кирилов, че при истинската демокрация нито една партия не може да бъде „фундамент“ на демокрацията.

И аз, и ГЕРБ сме максимално свързани с нашите избиратели, продължава обаче Кирилов. Нашата партия е народна. Слушаме много внимателно обществото, цялото общество. Законодателните процеси в България се подобриха през последните години и ние продължаваме да работим в тази посока.

Обществото се манипулира ежедневно от нашите опоненти с неверни твърдения. Едно такова твърдение е, че законът Антикорупция е направен за един определен човек. Нашите зрители виждат, че това не е така. От БСП твърдят тези неща още преди да започнат атаките си срещу председателя и зам.-председателя, на антикорупционната комисия, разкри Кирилов.

Нека припомним на Кирилов, че нашето общество разбира справедливостта не, както е било навремето, а както я възприемаме сега. Значи отпадат всички извинения, че има много справедливости. И че точно Данаил Кирилов трябва да каже коя от тях е истинската. Справедливостта, която приемаме е една. И всички се придържаме към нея. Ако Кирилов не я знае, тогава да пита.

А що се отнася до това, че няма нищо правилно, ако не е законно, то това е нонсенс. Защо тогава ще разграничаваме законното от справедливото. Законът може да не изисква оставка, но справедливостта я изисква. Такъв беше случаят с мнозина гербери, които преядоха с власт.

И още нещо. Дано на никой да не му се налага да изпитва на свой гръб колко народна е партията на Борисов. Тогава ще разбере, че тя няма нищо общо с народа. Има само показност, а когато се стигне до истинските проблеми, те се замитат под килимчето, а хората, които са ги повдигнали отиват в съда.

Затова хората вече отдавна не искат да имат никаква работа с тази „народна“ партия, защото тя се превърна в нещо, което Алеко Константинов справедливо нарече „народняшка партия“.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *