ДБ заплаши БСП. Ако не си промените позицията да дадем оръжие на Украйна, няма да ги вземем в управлението

България отблизо
Ако БСП не подкрепи предложението за въоръжаване на Украйна, шансовете за сътрудничество с тях биха намалели значително. Това заяви Владислав Панев от ”Демократична България”.

“Миналата година, когато се коалирахме с тях, нямаше война в Украйна. В момента тази линия на разделение между нас и БСП и е доста сериозна и не съм сигурен, че ще можем да я изчистим в следващите седмици”, коментира Панев и допълни, че биха си сътрудничили по темите съдебна реформа и енергетика.

„Два дни преди откриването на 48-ото НС формулата за съставяне на правителство е абсолютно неясна. Ако преди две седмици смятах, че шансовете за излъчване на кабинет са 50/50, сега по-скоро съм песимист“, каза още той пред Нова нюз.

“За първия мандат няма шанс да бъде излъчен кабинет с нашата подкрепа”, заключи Панев.

 

Подкрепата си за втория мандатоносител – “Продължаваме Промяната”, ДБ ще дадат в зависимост от “бюджетната дисциплина”. “Много е важно да видим какви ще бъдат числата за 2023 година”, подчерта Панев и допълни, че вижда “много сериозни предизвикателства” по отношение на бюджета за следващата година. “България има нужда от по-балансиран бюджет, отколкото този който се задава”, заяви още депутатът от ДБ.

“Раздаване на пари на калпак” е техника, която се е използвала по време на кабинета “Петков”. За този период тя е сработила, но през следващата година страната ще има нужда от насочване на помощите – определяне на енергийно бедните и две тарифи за цената на тока.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *