Делян Добрев се закани: България ще пламне заради „Лукойл“!

България отблизо

Как се намира цаката на един човек в България? Прави се поръчков доклад срещу някого. Не съм чел докладът срещу шефа на „Пирогов“.

Това заяви в ефира на Нова тв депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

 

Защо обаче не го дадоха този доклад на прокуратурата и тя да прецени има ли резон в написаното. Говорих с професорите в „Пирогов“ и с Балтов и с Габровски. Те твърдят, че това написаното са пълни измишльотини и той просто е защитил хората, работещи в „Пирогов“, каза Добрев.

„Когато се говори за доклади, за тези и двамата имаше – и за шефа и за зам.-шефа. Имам чувството, че за всяка публична личност има доклад“, каза Добрев.

Според него за подобни позиции лидерите от некоалицията трябва да съгласуват номинациите си и заедно да избират такава.

Добрев се подигра на Денков, че подава оставка 4-5 пъти вече оставка и все си остава на поста. Той даде пример със ситуацията около вътрешния министър Калин Стоянов.

„Искаше му оставката и каза, че ако силовият министър не я подаде, ще си я подаде той, а на следващия ден пък заяви, че се е объркал“, припомни той.

Според него шефът на „Пирогов“ не трябва да се сменя, защото някой е обиден.

„Защо не поканите Габровски или Балтов и не ги питате тях. За да сложиш нов директор, трябва да си сигурен, че този трябва да бъде сменен. Има по-важни теми, бюджетът например. Никой не го харесва“, смята Добрев.

По думите му след руската агресия България е започнала да купува 3 пъти повече нефт в света. „Ние вече сме един троянски кон“, обясни той.

Той бе запитан какво ще се случи според него с рафинерията „Лукойл“:

„Не съм чул да има български интерес към компанията. Не съм чувал никой да говори. Не е добре тази рафинерия да бъде българска собственост, не е добре да бъде и прикрита руска собственост. Най-добре е да стане собственост на голяма международна компания с авторитет. Не знам дали такава проявява интерес“, обясни той.

Според него държавата не трябва да участва като собственик в „Лукойл“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *