Демерджиев хвърли бомба: Знам кой политик е замесен в трафик на мигранти

България отблизо

Демерджиев хвърли бомба: Знам кой политик е замесен в трафик на мигранти Това е главен комисар Димитър Кангалджиев, заместник-главен секретар на МВР.

За назначения в края на ноември 2023 г. заместник главен секретар на МВР е имало оперативна информация, че е замесен в трафик на мигранти. Това разкри бившият вътрешен министър Иван Демерджиев. На въпрос как е възможно уволнен човек от системата на МВР след положителен тест за наркотици отново да кара патрулката, Демерджиев отговори: „Щом е възможно заместник главният секретар на МВР да е замесен в трафик на мигранти – има такава изтекла оперативна информация, какво да говорим за редовите служители и за начина, по който се опазва българската граница.“

„Тази информация ви уверявам, че е достояние както на австрийската страна, така и на всички европейски и български партньори. Има оперативна информация. Такива въпроси ми задаваха двама депутати от ГЕРБ, бивши вътрешни министри. Сега те мълчат, а този човек, който беше на значително по-ниска позиция, в момента е заместник главен секретар в МВР“, добави Демерджиев пред бТВ.

Той отказа да назовава името му.

Заместник-главният секретар на МВР е само един – назначеният наскоро главен комисар Димитър Кангалджиев.

„Когато аз бях министър, на тези постове нямаше хора, за които има изтекла такава оперативна информация. Имаше множество задържани служители за най-различни нарушения, включително и престъпления.

Въпросният човек беше на доста по-нисък пост. Не може да се допуска хора с такава биография да достигат до постове в подножието на най-високите. Ако имах достатъчно информация за извършено престъпление, той щеше да бъде отстранен. Когато се назначава служител, се взема справката му. И когато се вземе кадровата справка, там се вижда, че има такава информация. Когато се види това, той не може да бъде допускан до такова ниво на управление, защото това говори много ясно на колегите му“, каза още Иван Демерджиев.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *