Денков бодро: Имаме пълен Шенген. Радев пак не е разбрал

България отблизо
Ние имаме пълен Шенген. Това гласи решението на ЕК. Това, което остава е, да се подсигури дата, по която да влезем и за сухопътните граници. Ако някой се съмнява, да погледне съобщението на председателя на ЕК.

Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков, който присъства на богоявленския водосвет на бойните знамена на армията.

 

Коментарът си той направи заради множеството критики на “половинчатото решение” за присъединяването на България и Румъния към Шенген – от 31 март двете страни стават членки по въздух и вода. Дата за присъединяване по суша обаче все още няма.

 

По повод обвиненията, че страната ни се е съгласила без право на отказ да приеме хиляди бежанци, Денков заяви:

“Няма нищо скрито-покрито, няма никакви бройки с мигранти. Имаме парламентарна република, работещ парламент, работещо правителство. Ако някой иска да атакува Конституцията, нека да погледне, че това е редовно правителство, подкрепено от парламент, в пълно съответствие с Конституцията. Всичко друго са само внушения, за да бъдат плашени хората, че се случва нещо лошо”.

 

Премиерът коментира и намеренията на държавния глава Румен Радев да сезира Конституционния съд заради реформата на основния закон, която стана факт в края на миналата година. Радев обяви, че ще внесе мотивите си в КС в понеделник.

 

“Няма нищо лошо да се сезира Конституционният съд”, заяви Денкон.

Tagged

1 thought on “Денков бодро: Имаме пълен Шенген. Радев пак не е разбрал

  1. Всички разбраха че сме вторс ръка за измисления ес само Кремена Денков неразбран То си разбира че няма грам сиво вещество че е изпечен лъжец и куха лейка

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *