Денков изригна: Ще съдя Делян Добрев и други политици, които говорят лошо за мен и правителството ми!

България отблизо
Премиерът заплаши със съдебни дела. На брифинг в Министерски съвет премиерът Николай Денков обяви, че ще заведе дело заради обвиненията, че правителството е „на хранилка“ в „Лукойл“, предаде репортер на Novini.bg.

В последните няколко дни чувам приписани на мен думи, които никога не съм казвал. Това, което ясно съм казал, е, че до края на годината „Лукойл“ са поели ясен ангажимент да платят всички данъци, които се полагат по нашето законодателство и да не се опитват да ги отлагат, тъй като имаше такива възможности. Никога не съм казвал суми, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Така че голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, е по-скоро дезинформация. Съжалявам да го кажа, знам че има очаквания, но правителството и аз лично трябва да спазваме законите. „Лукойл“ пое ангажимент да изпълни закона, какъвто е в момента. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че ние трябва да нарушим закона за да изпълним нечии желания. Трябва да се спазват законите, заяви Денков.

По отношение на приказките за хранилки и други доста по-конкретни обвинения отговорът е ясен – завеждам дело срещу хората, които твърдят такива неща, съобщи министър-председателят.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *