Денков неочаквано обяви ще ни нападне ли Русия и от какво се страхува Путин

България отблизо

„Това, което беше важно за нашата държава е да видим доколко можем да се включим в концесиите на пристанищата в Кавала и Александруполис“, това заяви Николай Денков в Гърция. 

Той е на еднодневно посещение в южната ни съседка.

„По отношение на Кавала предстои предстои подписване на договор на Гърция с концесионера и ясно заявено съгласие България да се включи в този договор. Изходната точка за преговори е 20% участие на България, независимо от терминалите за втечнен газ. Предстои следващите месеци да има развитие по тази тема“, уточни Денков.

По думите му по отношение на пристанището в Александруполис преди няколко месеца е спряна концесията, но Мицотакис е казал, че се разглеждат варианти и ако бъде открита до края на годината, ще има възможност България да заяви този интерес.

Денков коментира и идеята 24 май да стане национален празник вместо 3 март: „Като човек на науката за мен 24 май винаги е бил най-светлият празник, който ни обединява всички.

Коя е групата в обществото, която би възразила, че 24 май е светъл празник за всички.

Второ, това е празник, който не ни вторачва само в миналото, както са доста от празниците, а прави по един хармоничен начин прехода от миналото към бъдещето“.

„Не трябва да се подаваме на провокации. Руските граждани, които живеят в България, трябва да бъдат третирани като граждани, които живеят в България. Вече, ако те нарушават закона или правят провокация, то това е друга тема. Те не могат да бъдат жертва на някой, който иска да си пише активи“, каза премиерът във връзка с  изказването на Пьотор Толстой.

„Той минава граници, които не са приемливи. Ще говоря с Външно министерство, за да се даде знак, че това са неприемливи изказвания. а, на Митрофанова трябва да й бъде предадено това съобщение, но не смятам, че тя трябва да бъде обявена за персона нон грата заради едно такова изказване – все пак то не е нейно“, допълни той.

„Едната посока на тези изказвания е, ако може да се уплаши българското население. Искам да кажа много ясно на хората в България: Не трябва да се плашите! Няма опасност за България! По никакъв начин няма непосредствена опасност.

Причината е, че сме членове на НАТО и Русия няма да посмее да нападне държава, която е член на НАТО, защото знае какъв ще бъде отговорът“, категорично заяви премиерът Денков

Tagged

2 thoughts on “Денков неочаквано обяви ще ни нападне ли Русия и от какво се страхува Путин

  1. Путин не се страхува. Ти Г-н Пинокио май се страхуваш от нещо, тъй като май не знаеш защо Путин нападна Украйнеа. Със сигурност не си гледал пленените украинци какви свастики са татуирали по телата си. Учудващо е, че Европа толерира нацизма днес-21 век. Русия няма да напада никоя държава ако не бъде предизвикана. Още в началото на СВО Путин предупреди, че една ракета изстреляна по руска територия – Русия ще отговори на минутата с ядрени ракети. Западът добре да си помисли какви ги върши.

  2. Погледнете му сурата на този неедекватен индивид без грам акъл и искате държавата да е добре Нали знаете ,че рибата се в мирисва от към главата докато тази празна глава е начело за съжаление ще бъдем така

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *