Денков радостно: Увеличаваме четири пъти войниците на НАТО в България

България отблизо

„Увеличаваме 4 пъти войниците на НАТО в България. Батальонната бойна група става бригада“, това заяви премиерът Николай Денков от срещата на върха на НАТО във Вилнюс.

По стандартите на НАТО бойната група е около 1300 войници, а бригадата – около 5000.

Премиерът участва в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО. В състава на българската делегация са също министърът на отбраната Тодор Тагарев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев.

„Украйна има пълна подкрепа да бъде приета като член на НАТО в бъдеще. Трябва да бъдат изпълнени две неща. Условията, които тепърва ще се дефинират от страните членки и всички тези страни да дадат съгласието си. Перспективата е ясна, Украйна ще се присъедини към НАТО“, заяви премиерът.

„Става дума за пълномащабна война. Няма съмнение в това. Колкото до касетъчните бомби, ние не подкрепяме използването им. За съжаление Русия не само, че не е подписала това споразумение, тя използва системно такива бомби и в Сирия, и във войната с Украйна. Няма как да обвиняваме Украйна, че търси решение“, каза още Денков.

Припомняме, че загубите на украинската армия и без такива бомби са големи. А с използването на касетъчните бомби ще станат още по-големи.

Това ли искат управляващите в Киев? И това ли иска оправдаващият ги Денков?

Tagged

1 thought on “Денков радостно: Увеличаваме четири пъти войниците на НАТО в България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *