Денков се изпусна: Отиваме на избори!

България отблизо
Премиерът в оставка Николай Денков призова максимално бързо да приключат преговорите с ГЕРБ-СДС и да се премине към решение за съвместно управление. „Уверихме президента, че искаме да се осъществи ротацията, но ако няма съгласие – имаме готовност да отидем на избори“, каза той след консултациите при президента Румен Радев.

Изборите обаче не са добър вариант, каза още премиерът в оставка.

 

„За мен не е важен какъв е форматът на преговорните екипи, а преговорите да продължат ефективно и конструктивно. Когато има ясни задачи и логика, трябва да продължим с преговорите“, настоя акад. Денков.

 

По думите му до момента е имало разбиране, напредък, спорни моменти, но е имало и съгласие за това как да изглежда съвместния документ между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

 

„Няма да обсъждаме имена в момента“, отвърна той, попитан за това дали са обсъждани бъдещи министри в кабинетите, но повтори: „Ако не намерим съгласие за първия мандат, това вероятно означава, че отиваме на избори“.

 

„Трябва да уточним законодателната програма“, добави той, а от думите му стана ясно, че същинската работа по тази част още не е започна.

Пред президента акад. Николай Денков посочи, че има съществен напредък в разговорите с ГЕРБ за ротацията на кабинета.

 

„Но докато не е договорено всичко, нищо не е договорено. Така че ние трябва да продължим с тези усилия“, каза той на консултациите при държавния глава, които се провеждат на „Дондуков“ 2.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *