Денков с нова бомба за наркотици, потиснати полицаи и тормоз на тъмни сили върху добрите демократични хора

България отблизо

Когато имаме институции, при които всяка действа за себе си, няма комуникация между тях. Шефовете им не се отчитат директно пред мен, а на този, който ги е назначил. Банкова е спряла канали за наркотици за милиони долари и евро. Няма предявено обвинение към нея. Нека да видим какви факти има. Ако има доказателства и обвинения, тя ще трябва да понесе отговорност. 

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков във връзка с акцията на ДАНС в Агенция „Митници“.

 

„От доста време се въртят слухове, че ДАНС открива канали за наркотици. Г-жа Банкова е била служител в ДАНС и няма да се учудя, ако е имала информация, която като е станала шеф в митниците е използвала. В ДАНС има сляпо петно по отношение на наркотиците. Нека да видим как ДАНС и Антикорупционната комисия ще покажат, че вършат работа в полза на обществото“, каза премиерът в оставка.

Той призна, че никога не е виждал и не е говорил с г-жа Банкова. „Ако е идвала на някоя среща в МС, тогава да съм я видял, но нямам спомен“, уточни Денков.

„Министърът на финансите отговаря за Агенция „Митници“. Знам, че тя е с безупречна репутация, всички казват, че с нея работят много добре“, каза той.

Знам, че г-ж Живко Коцев е под сериозен натиск от страна на министъра от много време. От месец два има колебания дали може да остане на поста, защото не може да си върши работата. Имало е натиск да напусне, защото двамата не можели да работят заедно. Когато в една институция хората не могат да работят като екип, става много трудно“, уточни академикът.

 

„Ако в едно министерство ключовият главен секретар и един министър не могат да работят заедно, е много трудно“, добави той.

„С министър Стоянов много отдавна не съм говорил, той се дистанцира, даже не идва на последните МС. Той си е тръгнал по неговия път, нямам му особено доверие след последните неща, които станаха“, обясни още Денков.

По думите му, ако е трябвало сега да състави кабинет, той е щял да заложи на същите имена, с изключение на 1-2.

„Една не малка част от министрите са предложени от г-жа Габриел. Те бяха предложени от нея – на културата, на иновациите и растежа, на културата и т.н. Г-н Борисов за първи път предложи името на Калин Стоянов. Йоловски се провери от Божидар Божанов. Там е изненада как се развиха нещата. Там се случи нещо, което никой не очакваше“, каза той.

Академикът подчерта, че ПП-ДБ нямат мнозинство, че да сменят министри.

„Ако зависеше от мен, отдавна и двамата щях да ги сменя. Подходящият момент беше именно ротацията“, добави премиерът в оставка.

„И с двамата много отдавна не съм имал директен и конкретен разговор. Не е нормално аз да научавам от медиите, че министър Йоловски бил заплашван от еди кой си. Не виждам как можем да проведем разговор с него. Йоловски доста работа свърши, но в същото време това, което се чува, е че министерството е в много лошо състояние. Много хора напуснаха, много хора продължават да напускат“, уточни академикът.

На въпрос дали е питал Калин Стоянов защо патрулки са пазили клуба на Нотариуса:

„Казах му, че трябва да отговаря на въпроси, които са поставени публично. Негово задължение е да отговори, не знам защо, но той отлага отговорите. Когато все пак го прави, то го прави уклончиво. Какво значение има след като човек е мъртъв дали е бил сътрудник“, запита премиерът в оставка.

„Важно е да има ясна отговорност кой назначава хората и носи отговорност за тях. Това ще е служебният премиер. Смятам, че хора от ПП-ДБ нямат място в този кабинет. Имам притеснения как ще действат по време на избори“, каза Денков.

Според него няма никакъв шанс правителство, към което той има отношение, да бъде обвързано официално с Делян Пеевски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *