Денков с нов гаф. Раздели народа на Бай Ганьовци и Андрешковци, а Кирчо и сие излязоха будители

България отблизо
Искам да поздравя всички с празника на народните будители – празник, който ни обединява с имената на Свети Иван Рилски, Кирил и Методий, патриарх Евтимий, нашите герои от Възраждането и Освобождението. Това е ден, който обединява всички българи и трябва да преклоним глава пред тези хора, защото това, което сме ние българите, до голяма степен се дължи и на техните дела. Това каза премиерът Николай Денков в началото на днешното заседание на правителството.

Да благодарим и на един министър на просвещението, който преди 101 г. е видял колко е важна ролята на тези символи и примери, които ние трябва да носим в душите си – министърът на просвещението Иван Омарчевски, който е предложил на Народното събрание и е било прието това да стане официален национален празник на България, заяви Денков.

 

Наред с това, трябва да си припомним и други събития от този период – през 1895 г. един друг будител – Алеко Константинов написва своята, за съжаление, все още актуална творба „Бай Ганьо прави избори“.

 

Бъдещето на България зависи от това кой избор ще направим – дали ще следваме примера на народните будители или на Бай Ганьо и Андрешко. Много се надявам правилния избор, каза още Николай Денков.

Б.Р.

Ех, Денков, ех, академико!

Май си бягал в часовете по литература, или ти е минавало от едното ухо през другото.

Нямаш право да сравняваш народа с Бай Ганьо, защото образът му  е рожба на криворазбраната ни демокрация, която в момента продължава все по-нагло и крадливо да вилнее!

Нямаш право и с Андрешко да го сравняваш. Той не е образ на селския хитрец, а човек, който се бори с бирника да не секвестира житцето на бедняка. Българин, защитаващ се от хилядите държавни чиновници, които го обират, както тогава, така и сега.

Ако си имал предвид пък кандидатите за кметове, пак нямаш право.

Защото народът ги избира и сам преценя кой да го управлява.

И ако не трябва да гласуваме за Андрешко, кой е опонентът му?

Логично вие.

Новите будители!

А, стига бе!

Както казва Алеко: „На маймуни ни направихте, маскари, с маскари!

Станислава СЛАВОВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tagged

3 thoughts on “Денков с нов гаф. Раздели народа на Бай Ганьовци и Андрешковци, а Кирчо и сие излязоха будители

  1. Какво искате от този некъдърен академик Той на две магарета сламата не може да раздели а вие искате умни неща да говори Ако го питате какво е ум ,той ще ви гледа като теле жележница

  2. Тоя „академик“ заслужава тотален бойкот и от Бай Ганьовците, и от Андрешковците!

    Заслужава да бъде „убит“ с мълчание!

    Заслужава си нашата омраза и презрение!

  3. денков,денков,не забравяй че бай Ганьо уби автора си,същия профан като денков българоубиеца…не заслужаваш да се пише името ти с главна буква…народен съд за предателите на България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *