Ден петдесет и девети: Протестите продължават с пълна сила! Протестиращите блокираха БНБ!

България отблизо

Антиправителствените протести продължават. В 59-тия ден недоволстващите отново се събират в „триъгълника на властта”. Днес протестът минава под надслов „Нас не ни е страх“.

Малко преди 20 часа, протестиращи излязоха на жълтите павета и блокираха движението пред БНБ. Към момента положението там е спокойно, съобщи Нова телевизия.

На тротоара пред Партийния дом има разпънати палатки на организацията „Системата ни убива”.

Вчера традиционно демонстрантите се събраха на площад „Независимост” след 19:00 часа.

 

Малко след 20:00 часа започнаха да раздават играчки на полицаите. Повод за това им даде финансовата проверка в голяма верига магазини за детски играчки.

 

Според протестиращите причината е, че собственикът на магазините е от техните редици. Според полицията, проверката е била планова, наред с още 14 такива в други дружества. Допълват още, че вътрешният министър вече е разговарял с управителя на фирмата, а проверката била прекратена.

От трибуната, организаторите от т.нар. „Отровно трио“ призоваха протестиращите днес да се съберат в 09:00 сутринта пред Софийския районен съд. Там се гледат мерките за неотклонение на над 20 души, които бяха задържани на протеста на 2 септември.

След 21:00 часа, вместо на традиционното си шествие до „Орлов мост”, по-голямата част от протестиращите останаха в „Триъгълника на властта“ и изградиха нов палатков лагер. Друга част от протестиращите блокираха „Орлов мост”, но там палатки не бяха разпънати. Ескалация на напрежението нямаше. През нощта движението отново беше възстановено.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *