Десислава Танева скочи на Нинова: Да се държи държавнически, а не да събира избиратели!

България отблизо

Не прави чест на Корнелия Нинова и БСП да се опитват да спечелят избиратели в този тежък момент. За да успеем да се справим, и да ограничим епидемията, е необходимо всички мерки да се изпълняват стриктно.

Надявам се, че в тази ситуация всеки отговорен политик ще покаже държавническо поведение и няма да допусне политическите емоции да надделеят.

Това написа в профила си, в социалната мрежа „Фейсбук“, министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Държавата прави всичко възможно и допустимо като мерки за ограничаване на щетите с възможно най-щадящи последствия за населението. Отделили сме близо 4,5 млн. лева за доброволно почистване и дезинфекция на личните стопанства.

Това е единствената възможна финансова подкрепа, защото тези стопанства са нерегистрирани. Всичко в посока обезщетяване на нерегламентирано отглеждане на свине, компрометира останалите мерки за борба с чумата и би поставило на риск и санкции държавата ни, заяви Танева, цитирана от blitz.bg.

Бихме искали да попитаме министърката защо не регламентират отглеждането на прасета в личните дворове? Защо герберският парламент се задейства само, когато трябва да изпълни нечия чужда воля? А когато трябва да се помогне на личните стопанства, това било невъзможно? Ами да се размърдат и да направят закон, който легализира отглеждането на свине в личните стопанства. В този закон да има предвидени необходимите мерки за превенция, необходимите ветеринарни лекари за редовно наблюдение на животните, необходимите дезинфекции, ваксини и лекарства! Ако всичко това бе свършено навреме, нямаше да има никаква чума. Да напомним ли, че тези хора по селата са граждани на България! И че правителството трябва да се грижи най-първо за тях, а не за интересите на Запада!

Вместо такива реални мерки, парламент и правителство набързо гласуваха да дадат на САЩ милиарди левове за няколко самолета, които няма да ни помогнат да опазим нищо. Ако тези милиарди бяха вложени в животновъдството, в земеделието, в подкрепа на личните стопанства, сега нямаше да се избиват десетки хиляди животни.

Хората имат право да се бунтуват. Защото тук не става дума държавата да дава пари на личните стопанства за отглеждане на прасета. Става дума да осигури превенция, ветеринарни лекари, дезинфекционни материали, ваксини и лекарства на достъпни за хората цени. Тогава нямаше да има никаква чума. Но…тези пари се дават за 8 броя никому ненужни самолети. Това е безумието на третото правителство на ГЕРБ.

Защото на всички е ясно, че самолети  и друга техника се купуват, когато има икономика, която да генерира излишък от пари за армията. Когато няма икономика и хората живеят мизерно, за какви самолети може да става дума?! После, защо трябва да ги купуваме? Ние спокойно можем да си ги произвеждаме и сами. Трябва да купим само лиценз. Ама САЩ не искали да ни дадат лиценза. Ами тогава ще се обърнем към Русия. Те не само ще ни дадат лиценз, но и ще ни помогнат да си построим и оборудваме заводи. А и нашият военно-промишлен комплекс е достатъчно мощен, въпреки че го разнебитиха през годините. Но щом можем да произвеждаме оръжия за джихадисти и талибани, значи можем да произвеждаме и танкове, и самолети.

А що се отнася до нападките на Танева срещу Корнелия Нинова, ще подсетим Борисовата министърка, че не Нинова е пуснала в България чумата по свинете. Направи го именно правителството на Борисов. Включително и с необезопасените граници. С липсата на гранични войски и добре оборудвана българска граница със съвременни средства за наблюдение и контрол. Но за това се искат пари. А ние знаем, че ГЕРБ дават парите на американците. А Нинова просто предложи мерки за пресичане на епидемията. Но ГЕРБ са свикнали да мислят, че щом идва от опозицията, всичко е лошо. И Борисов се ограждаше през годините с калинки, които да изпълняват неговите заповеди и да пазят неговата власт. Но…калинките не могат да се справят с реалните проблеми. Затова избухват епидемии. Корнелия Нинова не е виновна за това. Но на герберите им трябва някой друг виновник. За да не мисли народът, че виновниците са те.

Епидемии избухват още защото даваме всичките си пари, не само на САЩ, но и на Запада. Затова имаше свински грип, птичи грип, мор по козите и овцете, а сега и африканска чума по прасетата. Да се чуди човек как все още имаме животновъдство. Това е резултатът от десетгодишното пълно безхаберие на правителствата на Борисов. Не му ли беше ясно на премиера, че примитивното селско стопанство ражда само болести и епидемии? Не му ли беше ясно, че примитивната промишленост прави страната безпомощна да се справи с такива, а и с други природни бедствия?

Това са „видимите резултати“ от управлението на Борисов и ГЕРБ. Трябва ни ново правителство, което сериозно да се захване с възстановяване на промишлеността, селското стопанство, енергетиката и цялата икономика. Защото сега няма работа, хората бягат, държавата ни изчезва и ражда само болести и епидемии. Това е!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Десислава Танева скочи на Нинова: Да се държи държавнически, а не да събира избиратели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *