Дипломат разкри тайната причина, заради която Русия печели битката със САЩ!

Свят

От известно време американският мозъчен тръст за стратегически изследвания „Стратфор“, който е съставен от елитни разузнавачи и бивши служители на Пентагона, се опитва да проумее, поради какви причини, разорената през 90-те години на миналия век Русия, сега побеждава в битката с мощната военна и икономическа машина на САЩ.

В полемиката се включиха политолози, политици и военни. Но никой не можа да даде правдоподобни обяснения за този наистина изключителен руски феномен. Някои дори опитаха да се позоват на Достоевски и теорията за особената съдба на Русия в историята на човечеството. Но така и не стигнаха до правдоподобен отговор на загадката.

Загадката бе разкрита от руския дипломат и военен стратег Константин Сивков. Всъщност, разказва той, преди 25 години САЩ почти бяха ликвидирали Русия и се готвеха да я разкъсат на парчета, когато нашата родина, по някаква странна логика, изведнъж започна бавно, но неотклонно да се движи напред. Появи се новият руски президент Владимир Путин и всичко в Русия се преобърна на 180 градуса. Промишлеността и селското стопанство отбелязаха невероятен подем. Военно-промишленият комплекс придоби нова и неочаквана за американците мощ, стандарта на живот на хората в Русия започна да скача нагоре и сега е почти 20 пъти по-висок от стандарта през 90-те години на миналия век.

Разбира се, появата на Владимир Путин и неговата твърда политика за възстановяване на икономиката и руската държава изиграха първостепенна роля в движението на Русия напред. Несравнимият гросмайстор Владимир Путин много умно и грамотно използваше външнополитическата обстановка в Европа и света, като в същото време непрекъснато въвеждаше на въоръжение в руската армия нови и често невиждани от американците, видове въоръжения.

Но онова, което наистина помогна на несравнимия Владимир Путин да победи САЩ бе безрезервната подкрепа, която той получаваше от руския народ. Няма в историята на света държавник, който да е получавал повече обич и признание от Владимир Путин. Съвсем скоро тази обич и признание, Владимир Путин започна да получава и от народите на Европа и света. Защото, споделя Константин Сивков, въпреки невероятната военна и икономическа мощ, която Русия достигна в последните години, нейният харизматичен президент никога не си послужи с натиск, рекет или изнудване, да не говорим за заплахи с военно нахлуване, спрямо която и да било държава в света. Неговата политика винаги бе насочена към мирното развитие, към отстояване суверенитета на Русия и другите народи. Както и към взаимноизгодното сътрудничество между държавите от Европа и света.

Затова коварният план на САЩ и европейския Запад да обединят военната мощ и ресурсите на европейските страни в рамките на военния блок НАТО и да ги насочат срещу Русия се провали с гръм и трясък. Понеже много бързо народите осъзнаха, че Щатите прилагат една стара своя тактика, която датира още от унищожаването на индианските народи в Америка. САЩ предпочитаха да скарат индианските народи, да ги хвърлят в братоубийствена война и след това да унищожат отслабените сили на воюващите. Всъщност, американците предпочитаха да се бият „до последния индианец“.

Същата тактика каубоите се опитаха да приложат и в Европа. САЩ искаха да се бият с Русия до последния европеец и руснак. Затова започнаха да насъскват европейските народи срещу Русия. Затова изобразяваха себе си като „добрите“, които се бият срещу „лошата Русия“. Но…този план се препъна. Препъна се във Владимир Путин. И в огромната обич на руския народ към родината. И във факта, че Русия не иска война. И във факта, че Русия единствена защитава народите от военните посегателства на САЩ. Както казва една стара поговорка, думата на Русия е като скалата. На нея можеш да стъпиш спокойно и без страх.

Русия плени Европа и света. Не просто със своята мощ, а преди всичко със своето миролюбие, със своето великодушие, с широката руска душа, с готовността да помогне в беда, с човеколюбието, което народите дотогава никога не бяха виждали у доскорошните хегемони от САЩ. Американските каубои действаха като слон в стъкларски магазин. И както в холивудските филми, откъдето минеха техните „добри герои“, всичко се превръщаше в прах и пепел.

Силата на Русия не е само в мощните оръжия, обобщава Константин Сивков. Силата на Руската федерация е преди всичко в зачитането на традиционните общочовешки ценности, такива каквито ги познаваме още от дълбока древност. Силата на Русия е в приятелството, взаимопомощта, съчувствието и състраданието, в обичта към родината. И не защото другите народи не притежават тези добродетели. Има ги и в Европа, и в света. Но за разлика от тях, за руския човек тези ценности са по-важни от парите, по-важни от славата, по-важни от каквито и да било сделки и меркантилни придобивки.

Затова побеждава Русия. И така ще бъде винаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *