Докъде я докараха: Канада ще евтаназира хора, които „са твърде бедни, за да живеят достойно“! И видео!

Свят

„Канадското правителство ще плаща на хора, които са „твърде бедни, за да живеят достоен живот“, да се самоубият или, според медицинския термин, да бъдат евтаназирани“, съобщава americanfaith.com.

Изданието отбелязва, че Канада разширява програмата си за медицинска асистенция за смърт, която досега беше избор само за хора с определен тип продължителни заболявания.

 

Програмата предвижда здравните власти да предоставят лекарство, което да бъде насочено към умишлено убиване на човек, по негово желание, пише The Post Millennial.

Тъкър Карлсън от Fox News говори с проф. Чарлз Камози за евтаназирането на бедните поради неспособността им да плащат за лечение на болести. Камози, професор в медицинското училище в Крейтън, каза, че темата не бива да се подценява:

„Това не получава достатъчно отразяване в медиите. Чудя се защо, при положение, че постоянно слушаме за насилие“, каза той на Карлсън.

„Това е насилие, това е медицинско насилие. Защо не се отразява? Защо никой не говори за него? Особено когато става дума за бедни хора, особено когато работническата класа е тласкана натам. Мисля, че това е въпрос, който си струва да зададете“, обясни Камози.

„Какво правите, когато икономиката тръгне надолу и обикновените хора не могат да се издържат. Гарантирате ли основен доход или каквото и да било. Така изглежда, че неолибералите принуждават хората да се самоубиват“, попита Карсън.

„Толкова много пъти сме слушали за Канада и за тяхната здравна система, системата им за социални грижи. Политиките на Канада се виждат такива, каквито са“, каза Камози в отговор .

 

Още за канадската програма за асистирана смърт:

Правителственият уебсайт на Британска Колумбия съобщава, че „асистираната смърт предоставя възможност на хора, които изпитват непоносимо страдание поради тежко и непоправимо (нелечимо) медицинско състояние, възможност да сложат край на живота си с помощта на лекар или медицинска сестра“.

„Асистираната смърт се осигурява само на дееспособни лица. За да се гарантира сигурността при предоставянето на тази услуга, е създадена система от предпазващи правила, която да защитава уязвими хора и да подпомага всички хора да вземат информирано решение“, казва сайтът.

Доскоро човекът, получаващ услугата, трябваше да бъде включен в спонсорирана от правителството здравна програма, да бъде на поне 18 години и да е ментално компетентен, да е направил доброволно запитване за асистирана смърт, да е дал информирано съгласие за потенциални палиативни мерки, да има „тежко и непоправимо (нелечимо) медицинско състояние“ и да е подложен на физическо и психическо страдание, което е непоносимо за него и не може да бъде облекчено по начин, който е приемлив за него.“

История:

През 2015 г. Канадският върховен съд отхвърля дългогодишната забрана за асистирано самоубийство и само година по-късно парламентът приема закон, позволяващ асистираната смърт.

Програмата е насочена към хора, чиято смърт е „разумно предвидима“. Пет години по-късно обаче, „разумно предвидимият“ език е изоставен, както и изискването за терминално заболяване. Много са случаите, в които хора с хронични заболявания избират асистирана смърт, тъй като не могат да си позволят разходите за лечение или за други съществуващи възможности за облекчаване на състоянието им.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *