Доц. Татяна Буруджиева: Качеството на политиците и на партиите е много ниско!

България отблизо

Изборите показват какво е качеството на политиците и на партиите. И съжалявам, че трябва да го кажа, но качеството е много ниско и на двете. Това показаха изборите.

Така коментира знаковите политически събития на 2019 г. доц. Татяна Буруджиева пред БНТ.

По нейни думи тенденциите, които се случват както в обществото, така и в политическата сфера, са негативни.

Според Буруджиева нито една партия те е успяла да се справи със себе си, тъй като партиите не умеят да се оправят както с вътрешната си организация, така и със собствения си актив. Като пример тя посочи ГЕРБ, при които по нейни думи се чувства липсата на експертен екип.

„От 2009 г. когато ГЕРБ влезе във властта, имаше доста лица, които можеха да олицетворят партията. Сега около лидера е много пусто“, посочва тя. По думи на Буруджиева в БСП пък е изчезнал насила, разнообразният елит и тази радикална замяна не дава усещането, че това всъщност е политически елит.

Тази година с ключови избори ние избрахме да оцеляваме – партиите избраха да оцеляват, гражданите избраха да оцеляват. Не избрахме да правим диалог какво ще правим, изтъкна Буруджиева.

По тази причина според нея ключова ще бъде 2020 г., тъй като през 2019 г. всъщност сме отложили решението какво искаме да ни се случва.

„През 2019 г. партиите оцеляха, не се затриха, а през 2020 г. отново ще застане въпросът България какво прави като държава. Лошо е, че го отложихме, защото 2020 г. е вече късна година за мандатите и нещата стават по-решаващи“, коментира тя.

Буруджиева допълни още, че Радев е натоварен с двойна функция – от една страна заради липсата на опозиция обществото очаква някой да е критичен, а от друга страна самата държава има своите изисквания, които го натоварват с определени очаквания. Едното е държавническо поведение, другото – политическо. Двете обаче па нейни думи трудно се балансират./Източник news.bg/

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *