Дъглас Макгрегър обясни как страните от НАТО създадоха ударна сила срещу Русия

Свят

Американският полковник в оставка Дъглас Макгрегър разкри пред De Nieuwe Wereld какво точно направиха западните страни в Украйна, за да я превърнат в ударна сила срещу Русия.

Водещ: От 2014 г. САЩ започват създаването на украинска армия по модела на НАТО в Източна Украйна с цел нападение над Русия. Това е много важен момент, защото сега, разбира се, обсъждаме подкрепата на НАТО, подкрепата на Европа и САЩ за украинските отбранителни сили, но намесата на НАТО вече се осъществяваше по това време. По какъв начин? Какво правехме?

ДЪГЛАС МАКГРЕГЪР, полковник в оставка от армията на САЩ: Тази армия бе създадена под предлог за получаване или връщане на контрола над Крим. Това бяха огромни сили, наброяващи повече от 400 хиляди души, струва ми се бяха толкова…И това бяха обучени войници, изобилно снабдени с всякакъв вид западни оръжия. Нещо повече. беше създадена цяла пропагандна машина в Украйна по подобие на западната медийна пропаганда, която ежечасно промиваше мозъците на украинците и ги насъскваше срещу Русия.

Водещ: Колко широка беше подкрепата по това време, като се започне от 2014 г.? Според вас вероятно става дума за милиарди?

ДЪГЛАС МАКГРЕГЪР: Милиарди долари дойдоха от Съединените щати и страните от НАТО, особено от Германия, Великобритания и Франция. Не знам какъв е приносът на Холандия, но имаше програма на НАТО, която, естествено, ние оглавихме, за създаване на напълно нова армия по стандарт на НАТО на територията на Украйна, която имаше явно настъпателен характер.

Водещ: По-късно Ангела Меркел каза, че Минските споразумения са били необходими, за да се спечели време.

ДЪГЛАС МАКГРЕГЪР, полковник в оставка от армията на САЩ: …за да сформират армията на Украйна.

ДЪГЛАС МАКГРЕГЪР: Да! Беше много добра армия: много добре обучена, с много оборудване. А когато руските войски влязоха, те първоначално имаха само 90 хиляди войници на място в тази част на Украйна. Но въпреки всичко победиха и сега владеят фронта и настъпват по всички направления на огромната фронтова линия. Сега вече никой не може да спаси Украйна.

Източник видео

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *