Д-р Гергана Николова: Ще поискаме ваксината да е задължителна за деца и възрастни! Българите трябва да се научат да не си бъркат в носа и в ушите!

България отблизо

Животът след пандемията ще е като се*са – ще му се наслаждаваме. Ще спрем да си пипаме лицето, да си бъркаме в носа и ушите и това вече няма да е само признак на лошо възпитание, но не е и здравословно.

Маските са като презерватива, слага се на конкретно място, а не на шията.

Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия общопрактикуващият лекар д-р Гергана Николова. По думите ѝ на плажа не трябва да се седи с маска, но когато се отива в болница например е добре да се носи такава.

Д-р Николова уточни, че лекарите са тези, които трябва да кажат трябва да се направи това и това при втора вълна.

„Ще поискаме малките деца, хората над 65 години и хрониците да бъдат ваксинирани. Защото това, което видях е, че след ваксините по желание – нямах такава грипна вълна с боледуващи над 65 години“, заяви още лекарката.

Д-р Мария Петрова, адвокат по медицинско право, заяви, че начинът по който се налагат мерките, създават хаос в обществото. „Когато има някакви мерки, то те са в полза на обществото. Целта не е удобството на един, а запазването на общественото здраве. Мерките, които се налагат трябва да са пропорционални. Животните са под карантина, хората са в изолация. БЛС трябва да направи един одит, за да се юридически по-подготвени и да не изпадаме в ситуации нонсенс“, каза Петрова. „Трябва да поздравим Щаба, защото той се справи“, подчерта Николова.

Само не разбрахме с какво точно ще ни имунизират, след като няма открита ваксина, но това е отделен въпрос.

Важното е да сме в готовност и да ни обработят отсега.

Tagged

3 thoughts on “Д-р Гергана Николова: Ще поискаме ваксината да е задължителна за деца и възрастни! Българите трябва да се научат да не си бъркат в носа и в ушите!

  1. -Поредната…ПРОДАЖНА ПАЧАВРЕТИНА , на ХУНТАТА : може би е…“преродената кучка“ : ЮЛИЯ РЪЖГЕВА !? А…ще отварят ли и 86-те КОНЦ-ЛАГЕРИ ??

  2. На теб това на шият ли те е маската ? Първо поискайте задължителна ваксина за управляващите …

  3. Абе, Герганче пиле шарено, абе мисирче недообразовано, защо татко ти Никола блъска толкова години като грешен нещастник, та даде толкова пари, за да станеш доктор?! Язък – казват възрастните хора в такива случаи. Точно българите над 65 години са най-уязвими от проникването на разтвори в имунната им система ,освен това имат и редица съпътстващи заболявания! Кажи, Герганче, къде си завършило, за да изпратя по „Спиди“ една нарязана тиква на тези, които са ти дали диплома, та да проумеят, че на зелунчуци тескере не се дава1

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *