Д-р Симидчиев: Проблемът не е в хората, а в организацията на системата! Правителството трябва да направи…

България отблизо

Много неща могат да бъдат решавани логично.  Все още системата е назад, но проблемът не е в хората. Апелирам по-бързо да стигнем до технологичното решаване на организацията на системата.

Това заяви д-р Александър Симидчиев в телевизионно интервю.

Според него, мерките не трябва да се разхлабват, но пък и не спират разпространението на вируса.

„Все още честотата на разпространение на инфекцията е значителна. Дори да имаме пълно затваряне, вирусът ще се разпространява въпреки мерките. Те няма да ограничат разпространението. Ще продължи да има много работа в болниците и интензивните отделения. Нека всеки един от нас направи каквото може, за да ограничава скоростта на разпространение – мийте ръцете си и носете маски“, апелира експертът.

„Носенето на маски помага при всички положения, само трябва да е достатъчно масово. Реално, носенето не ни предпазва нас толкова, колкото предпазва околните. Тази причина прави носенето на маска много смислено. По никакъв начин не е вреда“, допълни той.

Д-р Симидчиев смята, че има доста умерена позиция спрямо ваксината и базира мнението си само и единствено на научни текстове. „Ваксините са единствената мярка, с която можем да изграждаме взаимно имунитет. Когато ваксинират човек, който е преболедувал и има имунитет, ваксината е загубена доза, която е можела да помогне на човек, който не го е изкарал.

Тази ваксина съдържа много малко парче от това, което представлява вируса. Тя няма факторите, които предизвикват тежкото боледуване, а единствено вкарва вируса в тялото. Ние знаем какво се случва с вируса, вече го гледаме 9 месеца. Проблемът с тази ваксина не може да бъде по-различен от нормално изкарване на вируса. Получава се това, че хората се настройват „за“ и „против“. Тя е изключително модерна и иновативна. Регистрираха я за кратък период не защото нещо е спестено, а защото има технологичен напредък“, заключи той.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *