петък, март 29, 2024
Начало > България отблизо > Евродепутат от ГЕРБ: Ако Бойко Борисов подаде оставка, Брюксел ще ни спре парите!

Евродепутат от ГЕРБ: Ако Бойко Борисов подаде оставка, Брюксел ще ни спре парите!

България отблизо

Ако страната ни тръгне към съставяне на служебен кабинет, тя ще отложи решението на целия Европейски съюз за справянето с последиците от пандемията, включително за средствата, които да подпомогнат страните-членки.

Това заяви еродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Той oбяcни, чe oт oбщaтa cумa oт 29 млрд. eврo, oтпуcнaтa нa Бългaрия oт EК зa cпрaвянe c кризaтa, 24.7 млрд. ca бeзвъзмeзднa пoмoщ. Около 4 млрд. се отпускат като дългосрочни заеми.

Евродепутатът посочи, че в Европейския парламент има несъгласие с решението на Европейската комисия по Фонда за възстановяване.

Недоволството в ЕП е породено от съкращаването на средствата за много от общите политики на ЕС, като програмата „Еразъм“, по която учат много млади хора от България, както и парите за отбрана, за външните граници и др.

Според Андрей Ковачев, до октомври трябва да се постигне споразумение.

В коментар на ИСТИНАТА ще попитаме как така служебен кабинет ще отложи помощи за справяне с пандемията?! Ами служебният кабинет си има същите функции като редовния, само че служебният е преходен, до назначаване на правителство, определено с избори. Следователно, служебен кабинет може спокойно да приеме малката част от евентуален паричен превод на Брюксел. Макар че едва ли ще се наложи. Защото помощите ще започнат да идват от началото на 2021 г.

Нещо повече. Само след няколко месеца евентуален служебен кабинет ще трябва да предава на редовно назначен кабинет всички текущи дела и парични потоци. Затова служебният кабинет няма да има възможност за никакви кражби. Тоест, при евентуален служебен кабинет всичко ще бъде предадено на новия без никакви липси.

И нека най-накрая депутатите и политиците да се разберат каква част от сумата е безвъзмездна помощ. Понеже досега се съобщаваше, че от обявените 29 милиарда евро само около 7 – 8 милиарда са безвъзмездна помощ. А като избухнаха протестите изведнъж  безвъзмездната помощ стана 24 милиарда.

Как стават тези работи?!

Tagged

2 thoughts on “Евродепутат от ГЕРБ: Ако Бойко Борисов подаде оставка, Брюксел ще ни спре парите!

  1. е,колко пъти да ни ги спре тези пари?Дай нещо ново,стига с тия черни краски-ще рече,че 1300г.България не е съществувала без Вас!Хайде стига де!!!

  2. Да ги спират, ние и без друго нищо не виждаме и няма да видиме от тях. Дреме ми вече, по скоро си мисля за 200 милиард лева как са откраднли за 30 години. Искам да ги върнат с лихвите !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *