Евросъюзът се уплаши от…Румен Радев! Искал да РАЗЦЕПИ ЕС, заради…Вижте ЗАЩО!

България отблизо

Още в самото начало на новата 2018 година, неизчакали да заглъхне грохота на празничните фойерверки, глашатаите на западния неолиберализъм се нахвърлиха злобно върху президента Румен Радев.

Росен Плевнелиев, като най-радикален защитник на западната псевдодемокрация, пръв обвини Румен Радев  във всички смъртни грехове. Антикорупционният закон не бил лъжица за устата на Радев. И той изобщо не бивало да назначава шефа на антикорупционната дирекция. Защото, ако случайно се дадяло такова правомощие на действащия президент, тогава всички щели да берат „лошите“ последствия от този закон.

И после, Плевнелиев императивно изисква, вероятно по внушение на западните си господари, Радев да си стои настрана и да не назначава не само шефа на дирекция антикорупция, но и изобщо никой от това все още несъществуващо звено.

Тези опити за „внушения“ на тотално проваления бивш президент, извикват на преден план един основателен въпрос:

КОЙ СЕ СТРАХУВА ОТ РУМЕН РАДЕВ?

Защото, ако се погледне разумно и непредубедено към проблема за пресичане на корупцията по високите етажи на властта, то тогава на всеки ще стане ясно, че най-голяма възможност за произвеждане на корупционни практики, имат правителството и парламентът. А президентството е институцията, която има най-малък достъп до разпределяне на парите от държавния бюджет. С две думи – парламентът и правителството генерират корупцията, а президентът няма нищо общо с това.

Следователно, именно подкупните депутати, премиери, вицепремиери, министри и чиновници се страхуват от възможността дирекция „Антикорупция“ да се окаже под егидата на президента.

Но неолибералният „радикал“ Плевнелиев не спира дотук. Той, в неговия глуповато войнстващ стил, продължава да сипе огън и жупел по адрес на Румен Радев. Президентът бил допуснал много грешки през 2017 г., особено на международната сцена. Там, според Плевнелиев, той хем бил загубил тежест, хем пък се опитвал да разцепи Евросъюза.

Ха сега де?! Каква е тази антилогика на „недоразумението Роско“, както го нарече народът? Ако Радев няма никаква тежест в ЕС, как ще има силата да го разцепва? И какъв ще е този съюз, който ще се разцепи по волята на президента на една малка страна като нашата?

И после, ако умереният Радев ще „разцепва“ ЕС с настойчивото си искане Брюксел да се съобразява с интересите на България… Тогава какво да кажем за ръководителите на Унгария, Чехия, Словакия, Полша? Които още по-безкомпромисно отстояват интересите на своите народи и държави?

Но атаката на Роско по адрес на президента не е единствената. В „боя“ се хвърли и дясната ръка на Борисов. Така наречената „астроложка“, Светлана Тилкова – Алена. Тя предрича реки от мед и масло за премиера през 2018 г.

Нооо, когато стане дума за Румен Радев, „Алена“ забравя за суперлативите. Грабва от черната боя и започва да я размазва с голямата баданарка, по бъдещето на летеца.

„Звездите“ били показвали, че Радев трябвало особено много да внимава за действията си. Да анализира всяка своя стъпка. И да се съобразява за всичко, което прави.

С кого да се съобразява? От кого да иска „разрешение? Ами, ако помислим малко, ще видим, че, според Алена, нашият президент трябва да се съобразява с държавите, които днес се смятат за завоеватели и господари на България. С чиновниците във Вашингтон. И Брюксел.

Няма от кого друг да се „плаши“, защото 80% от българския народ му имат пълно доверие.

А пуделите атакуват Радев, защото се съобразява все повече с интересите на българския народ. И на българската държава.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

8 thoughts on “Евросъюзът се уплаши от…Румен Радев! Искал да РАЗЦЕПИ ЕС, заради…Вижте ЗАЩО!

  1. И така, стигнахме до същността на нападките! Или както казва народа:“ гузен негонен бяга“ ! Който най-много вдига врява той всячески гледа да отклони истината за себе си в друга посока! Както и да е, всеки случай, неговата врява ни води до една мисъл , а именно че и той е облагоденстван и гледа да се прикрие! А госпожа астроложката от години съм забелязала че нейните драсканици по-скоро са към протеже и е толково очебиещо че и простия ще забележи! Мечтаех един път да каже една свестна дума за народа, но, уви! Тя е закотвена към герб и само ги четка, на такива им казвахме „подлизурки“!

  2. Много странно е, че Плевнелиев по времето на собствения си мандат мълчеше /освен когато пригласяше на Борисов/, а сега е много активен по отношение на Румен Радев. Май по този начин иска да прикрие собствената си некадърност и пасивност нападайки неоснователно генерала. „Г-н Плевнелиев замълчете, беше времето когато имахте какво да кажете , но не го направихте, тъй като бяхте послушко. Оставете Радев да си върши съвестно работата и не му завиждайте“.

    1. тОВА НЕЩОЖЕСТВО ПЛЕВНЯТА ЛАЕ ЛИ, ЛАЕ, ЗА ДА СЕ СЕТЯТ ЗА НЕГО, И МУ ПРЕДЛОЖАТ КОКАЛЧЕ, НЯКОЯ ПОЧЕТНАСЛУЖБИЧКА, КАТО НА кОНЯ И СИ Е… НЕПРИЯТНО, НАГЛО, СУПЕР НАГЛО КОПЕЛЕ БЕЗ СЪВЕСТИ И СРАМ, КОГОТО ТИКВАТА С 300 МОШЕНИЧЕСТВА ПРИ ИЗБОРИТЕ НИ ПРОБУТА НАВРЕМЕТО.

  3. Роско е едно голямо недоразумение на природата ! Не стига ,че ги плескаше едни глупости в Западния печат преди ,но и не спря и сега !Кой ще го вразуми него ? Юда !Кой си плюе сънародниците извън страната ни . както загубихме важния пост в Юнеско с 2 кандидатури в последния момент !
    О ,български народе, откъде толкова търпение .. и докога !Особено днес -големия ден на Ботев-колко сме малки,жалки и омерзени !

  4. Въвеждането на електонното гласуване рязко ще намали гласовете за ГЕРБ и ще освободи България от прегръдката на мафията, Поддръжката за ген.Радев е свещен дълг за всеки който обича България и желае технологичният й напредък..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *