Ексклузивно! Борисов ще прави джамия! Всички депутати от ГЕРБ дадоха пари за градежа!

България отблизо

Бойко Борисов  дарява 20 000 лева за дострояването на новата църква в Бяла и за ремонта на джамията в село Подайва в  община Исперих.

За щедрия жест на премиера гордо информира  зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Парите не идвали от джоба на Бащицата, а били  събрани доброволно  от парламентарната група за рождения му ден. За да си купи подарък. Всеки депутат от групата се бръкнал поне с 200 лева, а някои и с повече. Така се събрала една хубава кръгла сума.

Друга година през вратата на премиера на 13 юни се виеше опашка от всякакви негови ласкатели, приятели, партийци, бизнесмени и продължаваше от сутринта до вечерта. Той бе обсипван със скъпи картини, ценни подаръци, бутилки маркови напитки, кошници с екзотични плодове и всякакви дарове и всеки гледаше да изпревари другите и да купи нещо за повече пари и да докаже лоялността си към Вожда.

Събитието се превръщаше в своеобразен парад на подлизурството и демонстрация на близостта и преклонението пред премиера. Извършваше се ритуал, подобен на поклонение, само че пред жив и здрав човек. А на каква сума са били подаръците в пликчета, не е ясно. Само цветята бяха в количество, в което може да се покрие паметника Шипка.

Тази година ББ не посмя да остане в България за рождения си ден. Не можел да гледа палатковия лагер на почернените майки. Дразнели го, лазели му по нервите с нахалството си да окупират парламента.

Затова отлетя чак до Израел на незначително посещение, а пътьом се отби в Турция да проси отново газ и да види как откриват азерския газопровод в Измир.

На брифинг в парламента Цветанов обясни, че дарението на сумата било на премиера.

„Той заяви, че тези средства трябва да се насочат  към места, където има  необходимост от тях и каза, че трябва да има съпричастност към проблемите на българските общности и всички етноси в страната.

Много са тези, които твърдяха, че ГЕРБ ако дойдат  на власт ще събарят джамии. Не, ГЕРБ не събаря джамии, а строи“, каза още Цветанов.

Странното дарение обаче предизвика доста противоречиви коментари.

Ако Борисов беше мъж, щеше да даде тези пари на майките в черно и да им помогне да гледат децата си. Така с жеста си щеше да се извини за обидата, която им нанесе.

Само че той предпочете да ги дари на църква и джамия.

Това ли е най-големият проблем на България, та жестът беше насочен в тази посока?

Или просто така се печелят нови избиратели, а обществото се манипулира на принципа „Разделяй и владей“?

No koment!

Станислава Славова , istinata.net

 

 

Tagged

2 thoughts on “Ексклузивно! Борисов ще прави джамия! Всички депутати от ГЕРБ дадоха пари за градежа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *