Ексклузивно! Радев насмете управляващите за „пари отвън“, чужди интереси и предателство към народа

България отблизо

Работещите за мнозинство да не нарушават парламентарните принципи, традиции и морални норми. За това призова президентът Румен Радев преди минути.

 

“Нека да изчакаме до петък да видим дали най-голямата парламентарна група ще успее да изпълни връчения мандат. Движим се по Конституция”, каза Радев и призова “всеки, който работи за парламентарно мнозинство, трябва да се стреми да го формира по такъв начин, че да не нарушава установените парламентарни принципи, традиции, морални норми и най- важното – така да бъде сформирано, че да има дългосрочна устойчивост”.

Президентът коментира и искането на парламентарните групи на ГЕРБ и БСП за връщане на хартиените бюлетини. “За мен е важно да видя дебатите в пленарна зала. Имаше хора, които много силно настояваха да има машинно гласуване. Нека ги чуем пак и да видим какво е мнението им сега”, каза държавният глава.

 

Още веднъж Румен Радев заяви позицията си относно изгонването на 70 руски дипломати като го нарече “безпрецедентен акт”. “Всеки, който работи срещу интересите на България, трябва да носи своите последствия. Но това трябва да става в съответствие с установените процедури и при наличие на доказателства”, категоричен бе той и допълни, че отговорността за деянието е на правителството и лидерите в коалицията. “Това решение увеличава риска за България, за нашата енергетика, икономика и за гражданите”, заяви Радев.

 

И още: “Връщането на доверието в политическата класа изисква да има прозрачност по отношение на финансирането на българските политици отвън, но не по-малко важно е анализатори и публични говорители да обявяват дали и те не получават финансиране”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *