Ексклузивно! Служебният министър на МВР извади на светло далавери на Бойко Рашков

България отблизо
Още първият път, когато разговарях с г-н Рашков, сме имали добри отношения. Той сподели за конфликт между него и един от заместник-министрите. Не съм вярвал, че такъв конфликт би променил мнението му за 24 часа. Това каза по БТВ шефът на МВР Иван Демерджиев относно конфликта с предшественика му.

Той се оплака от един инцидент – човек с психични проблеми бе влязъл в  съседна къща. Ако Рашков бе дошъл в МВР, бих му обяснил за причините за смените. Всеки екип прави преценка и всеки екип носи отговорност за тази преценка.

 

Обади ми се, че е подал сигнал в 7-мо РПУ. Звънна, защото според него имало забавена реакция.  Касаеше се за влизане в дом  на негови съседи. Той го бе проследил. Поисках да му се съдейства и да се установи този човек. Той обясни, че има забавяне от 45 минути. Моята проверка показа 15 минути. Никой не може да реагира незабавно. Той се оплака от тенденциозно отношение. На следващият ден можеше да поиска среща с мен и ако отговорите не го удовлетворяват, тогава да потърси връзка с медиите. Ще се боря с всеки, който нарушава закона.

 

За мен е необяснимо един министър да не знае къде  живеят заместниците му. Дал съм указание никой да не се отклонява от законовите изисквания.

Има други притеснителни ситуации за ползване на имотите по времето на Рашков.  Има данни, че са използвани за други цели. Те са ползвани за частни нужди, частни партита. Не е бил обезпечен личния състав. Има данни за предопределени обществени поръчки. При обследване се натъкваме на такива неща.

 

Повечето поръчки са забавени в сериозна степен. Полагаме усилия да наваксаме. Има данни за хора, които не са служители на институцията и са ползвали имоти на МВР. Дама отговаряше за тила и обезпечаване на полицията. Оставя се едно погрешно впечатление, че способни хора се сменят.

 

Засилваме оперативната работа. Неминуемо ще стигнем до хората, които стоят зад купения вот. Трябва да се покажат тези хора. дойде писмо от прокуратурата, преценяме. Прокуратурата по места показва решителност да се работи. Ще има съвместни акции. И ще следим дали нашите усилия се разминават с усилията на прокурата. Стоя зад всяка дума – г-н- Гешев наложи неприемливи практики в прокуратурата. НС успя да отнеме основният инструмент на г-н Гешев-специализираната прокуратура.

По темата “Хемус”: Там има три основни теми-авансово платени суми по различни дружества, от които са теглени много повече от 60 млн. След това има втори случай, в който се строи без необходимите книжа. И трето-дейности по основен ремонт, се плащат като текущи.

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *