Експерти разкриха как Русия ще унищожи всички военни и енергийни съоръжения в Украйна

Свят

Руски експерт разказа какво очаква въоръжените сили на Украйна след началото на използването на нови тактически крилати ракети от руските ВКС.

 

„В Украйна се отнасят изключително сериозно към това, че Русия започва масово производство на съвременни крилати ракети Х-50, известни още под името „изделие 715″. Освен далечния си обсег и трудното прихващане, тези ракети имат огромна разрушителна мощ и не са особено скъпи за производство.

В момента тези ракети плашат въоръжените сили на Украйна не по-малко от удари с тежки огнехвъргачни системи ТОС-1А Солнцепек“, казва руския експерт Александър Ситников.

Според негова информация, преди началото на войната в Украйна ракетите X-50 са съществували единствено под формата на теоретични проекти и експериментални образци, като отсъствието на интерес е било заради „определени вътрешни причини“.

Според друга версия, Москва се фокусирала върху Х-101, ракета, предназначена за конфликт с НАТО. Тази крилата ракета е способна да пренася термоядрен заряд на разстояние до 5500 км с вероятно кръгово отклонение от целта в рамките на 10-20 метра.

Въпреки това, за поразяването на цели в рамките на настоящия конфликт, такива характеристики са излишни и твърде скъпи. Икономичната за производство Х-50, която е способна да поразява цели на разстояние до 1500 км с отклонение до 5 метра, се оказва далече по-подходяща.

Предвид възможностите на ракетата Х-50, производството на 100-150 боеприпаса от този тип на месец може да осигури унищожаването на всички съществуващи военни и енергийни съоръжения в Украйна, казват експертите.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

1 thought on “Експерти разкриха как Русия ще унищожи всички военни и енергийни съоръжения в Украйна

  1. Нали не се заблуждавате ,че Русия ще допусне да бъде унижена от краварите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *