Експерт: Андрей Белоусов ще помогне за по-бързото завършване на специалната военна операция

Свят

Предложението за назначаване на Андрей Белоусов за министър на отбраната на Русия е изключително удачно решение. Той има стратегически поглед и нестандартен подход към решаването на широк кръг от най-сложните и належащи проблеми, които ще бъдат необходими за по-бързата победа в специалната военна операция, заяви главният редактор на сп. «Национална отбрана», военният анализатор Игор Коротченко.

Руският президент Владимир Путин предложи бившия първи вицепремиер на Руската федерация Андрей Белоусов да бъде назначен за министър на отбраната. Сергей Шойгу, който заемаше поста министър на отбраната, беше назначен за секретар на Съвета за сигурност.

„Андрей Ремович Белоусов е, без всякакво съмнение, държавник и патриот с богат практически опит, известен със своя стратегически поглед и нестандартен подход към решаването на широк кръг от най-сложните и неотложни задачи, стоящи пред Руската федерация.

Назначаването му за министър на отбраната се дължи, разбира се, на личното доверие на президента Путин към Андрей Белоусов“, заяви Коротченко пред РИА Новости.

„Това назначение може да се определи като изключително удачно, то ще бъде много полезно за руското военно ведомство в контекста на глобалната конфронтация между Русия и Запада“, добави експертът.

Белоусов „ще ни позволи да интегрираме всичко необходимо, което трябва да се направи за реализиране на пробивни ефективни идеи, за да постигнем по-бърза победа в специалната военна операция, продължавайки добре координираната командна работа във военното ведомство“, отбеляза Коротченко.

Това назначение ще позволи също така „да се повиши ефективността на използването на финансовите ресурси, отпуснати от държавата за отбрана, да се оптимизират въпросите на държавните отбранителни поръчки и доставките на съвременни видове въоръжение и военна техника в зоната на специалната военна операция“, счита събеседникът на агенцията.

Според експерта е напълно естествено Валери Герасимов и Сергей Суровикин да останат в  Генералния щаб, за да осъществят ефективното военно командване на войските.

„Това е необходимо, за да се осигури непрекъснатост в управлението на руската групировка в зоната на специалната военна операция“, отбеляза Короточенко.

ППаликрушева

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *